MAK Araştırma: Muharrem İnce'nin Adaylıktan Çekilmesi Seçimi Nasıl Etkileyecek?

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, araştırmalarında ‘muhalefetin zaten yüzde 50’nin üzerini gördüğünü’, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesiyle ‘işlerinin daha da kolaylaştığını’ aktardı.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin seçime 3 gün kala cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi, ülke gündemine oturdu.

İnce'nin kararının seçimlere olan etkisini Halk TV'ye değerlendiren MAK Danışmanlık’ın sahibi Mehmet Ali Kulat, şu değerlendirmede bulundu:

“Bizim araştırmamıza göre seçim bıçak sırtı da olsa ilk turda bitiyordu zaten. 2-3 günlük zaman dilimi, Türkiye’de uzun bir zaman. Muhalefetin büyük bir fırsat yakaladığını görüyorum ama bu iş bitmiştir demek çok doğru değil.”

“5-6 gün öncesinin fotoğrafı üzerinden yaptığımız araştırmada zaten 50+1 yakalama noktasında muhalefet önde görünüyordu. Bunun üzerine Muharrem İnce faktörü de eklendi ve muhalefetin işi son derece kolaylaştı.”

İnce'nin Adaylıktan Çekilmesi Sonrası Erdoğan’dan İlk Açıklama
Muharrem İnce Adaylıktan Çekildi: Oy Pusulasında Değişiklik Olacak mı?

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
YORUMLAR
11.05.2023

Çok etkisi olmaz bence. Eğer çekilirken " Millet ittifakına destek için çekildim" deseydi farklı olabilirdi. Ama "CHP bana komplo kurdu sahte kasetlerle beni oyun dışı bıraktı" imalı konuşması İnce seçmenini Kılıçdaroğlu'na geçirmez. Muhtemelen büyük çoğunluğu Sinan Oğan'a kayacaklardır

Pasif Kullanıcı
11.05.2023

Muharrem İnce'yi sevmem ama adam haklı. Adama yapılmadık pislik kalmadı ki Kılıçdaroğlu'da en son sinirlendi bu durumua. Bu salaklığı yapanların bilmediği şey ise Türk seçmeninin profili. İnsanlar inadına giderler karşıya oy verirler. Bu mallara ki burada da o mallardan bolca bulunmakta kafalarına vura vura bazı şeyleri öğretmek lazım. Bu malların çok büyük bir kısmı daha ilk defa oy kullanacak olan bebeler. Yine şansa eğrisi doğrusuna denk geldi İnce çekildi. Birazda kendi de süreci höt zöt ile yürüteceğini sandı. Ama tekrar diyorum birisine durmadan çamur atmak bu üülkede ters teper. Yüzlerce örneği var. Eğer oy almamasını istiyorsan görmezden geleceksin. Bu kadar basit.

Pasif Kullanıcı
11.05.2023

Kumpasla tehdit şantajla iftirayla adaylıktan çekilmesi için türlü taklalar attılar ve memleket partisi seçmenini 6 lı masaya oy atacagını iddia ediyorlar. Ya bunlar seçmeni salak yerine koyuyor ya da kendileri salak

11.05.2023

Ya da bahsettiğin seçmen salak şayet atıp tuttuğun bu hayali işler gibi.

11.05.2023

Ulan seçime inceyle başladık ortasında yine inceyi konuştuk şurda kalmış 3 gün defolup gitti hala onu konuşuyoruz bi insan anca bu kadar kendinden konuştururdu helal olsun

Bizim millet gereksiz/etkisiz işleri ve kişileri konuşmayı sever

TÜM YORUMLARI OKU (58)