Majesteleri 54 Yaşında: NBA'in Fantastik Efsanesi Michael Jordan'a Söylenmiş 15 Afili Söz

Basketbolun uçan adamı MJ dün tam 54 yaşına girdi! Her türlü başarıyı tatmış efsane hakkında söylenmiş sözler de en az onun kadar fantastik.

Kaynak: nba.com/michael-jordan

1. Alonzo Mourning

Eğer spor alemindeki sporcuları bir değerlendirmeye alsaydım her yönden 10 tam puan vereceğim yegane kişi Michael Jordan’dır.

2. Kenny Anderson

Kimi zaman maçın ortasında olduğum yerde durup kalırdım. Çünkü onun çılgınca bir hareket yapacağını bilirdim. 

Böyle bir durumda sağa sola koşturmaktansa, olduğum yerde kalıp seyretmeyi tercih ederim.

3. Shaquille O’Neal

Onun benim hayalini kuramayacağım hareketler yaptığını gördüm. Potanın bir tarafındaki dip çizgiden smaç yapacakmış gibi havalanıp, havada bir müddet asılı kaldıktan sonra adamın altından geçip diğer taraftan ters turnike attığını gördüm. Bunu kendim görmesem, imkansız derdim sonuç olarak o en iyisi.

4. Dikembe Mutombo

Michael’ın bana gözleri kapalı faul atabileceğini söylediği günü asla unutamam. Maçtaydık ve o da yaptı ! O an tek düşündüğüm eve gidince çocuklarıma ne söyleyeceğimdi. Bazı oyuncular Mike'la aynı sahada bile olmaktan o kadar memnun oluyorlar ki onlara bu bile yetiyor.

5. John Salley

O benim favori yıldızım. Benim Jordan hakkında anlatmaktan en çok hoşlandığım hikaye, Pistons da oynadığım sene Chicago-Detroit arasında ki maçtır. 

Mike potaya doğru ilerliyordu, önünü kesmek için yukarı sıçradım. Dilini dışarı sarkıttı ve sağımdan geçeceğini sandım. Ama o havadayken dilini ve yönünü değiştirdi. Topu sağ eliyle potaya bastı. Ben de orada öylece durup izledim. 

Sonra koç Chuck Dally e dönüp baktım. Rengi atmıştı. Ona zar zor bir şey söylemene gerek yok bende gördüm diyebildim o kadar. O en iyisi.

6. Horace Grant

Gerçekten aklımdan hiç çıkmayan bir maç var, asla unutamayacağım ve evde video kasette kayıtlı.

New Jersey’ e karşı oynuyorduk. Michael topu aldı, içeri drive da bir kişi geçti, sonra havaya kalkmaya başladı. Derrick Coleman, Chris Dudley ve Chris Morris ona doğru geldiler. Mike sıçradı, önce içe bir hamle ile Coleman'ı sonra havada önce sağ sonra da sol feykle diğerlerini geçti ve arkasında kalan potaya ters turnike bıraktı. O an herkes şoktaydı ve inanılmazdı. Kesinlikle o en iyisi. 

7. Magic Johnson

Benim favori maçım 90-91 NBA finallerinde yaşandı. Michael topu sürerek geldi. Sağa bir feyk attı, sola geçti ve sıçradı. Havada bir an asılı kaldı. Dilini dışarı sarkıttı ve bu sırada hala havadaydı. Bende içimden; bunu bize yapamaz, hayır bunu yapmamalı, bizim takıma bu olmaz, benim üzerimden bunu yapmasın diye düşünüp duruyordum.

Ama yaptı. Uçtu, topu sağ elinden sol eline aldı ve potanın içine bıraktı. Michael tüm seyircilerin çıldırmasına yol açmış gibiydi. Herkes saçını başını yoluyordu. 

Bu inanılmaz hareketi gördüklerine inanamıyorlardı. Eminim ertesi gün ofiste, bütün millet tüm gün sırf bunu konuşmuştur. O en iyisi tamam mı!

8. B. J. Armstrong

Michael bu oyunu sadece iki nedenle oynuyor; 1. oynamayı seviyor ve 2. si meydan okumaya bayılıyor.

9. John Paxson

Oyun son çizgi ve son zamanlar civarındayken, topun bu adama gelmesini istiyorsunuz ki iyi bir oyun nasıl olur göresiniz. İşte onu özetleyebileceğim kelimeler bunlar. O iyi bir oyuncu. O en iyisi.

10. Bill Wenington

Vancouver karşısında oynanan bir maçı hatırlıyorum. Bitime 6 dk. kala, 12 sayı gerideydik ve normalde maçı kaybetmemiz gerekiyordu. Ama Michael sadece 'Bu kadar yeter, buna izin veremem' dedi ve Vancouver tarihe karıştı.

O maçta (Jordan 6 dk. da 19 sayı 4 asist ve 3 top çalma yapmıştı.)

11. Dennis Rodman

Bazı oyuncuların baskete giden yolu bulmalarını seyretmek çok ilginç ve Michael da beni en çok etkileyen taraf da bu. Onun nasıl sıçradığı ve smaç yaptığı hakkında konuşup durabilirsiniz, ama basketbolu gerçekten bilen insanlar onun çembere giden yolu her defasında keşfetmesinden, şut atmak istediği her zaman, o şutu ve turnikeyi ne yapıp edip bulmasından daha çok etkileniyorlar. 

Chicago'ya ilk geldiğim de beni inanılmaz şaşırtmıştı ve sanıyorum, onunla aynı takımda oynadığınızda, rakip takımda oynadığınızdan daha çok etkileniyorsunuz.

12. Karl Malone

O, oyuncuların oyuncusu. O, kendiniz oynamadığınızda seyrettiğiniz adam. Bazen onunla maç yaparken bir hareket yapıyor ve siz kendi kendinize, 'Keşke ağır çekimde tekrar görebilseydim diyorsunuz.'

13. Magic Johnson: “Dünyada iki tip basketbolcu vardır, Jordan ve diğerleri”

Majesterelinin 63 sayı attığı bi maçın ardından Larry Bird şunları söylemişti: “Bugün tanrı sahaya inmişti”

14. Erwin Magic Johnson

“Bazen Jordan o kadar güzel oynardı ki onu savunmaya çalışmak yerine potayı güzel gören bi yerden Jordan’ın yapacağı şeyi izlemeyi seçiyodum, çünkü ertesi gün herkes o hareketten bahsederken tam anlamıyla görememiş olmak beni çıldırtıyordu…”

15. Michael Jordan kendisi hakkında;

Herkes bir gün Michael Jordan olmak istiyor, bense her gün Michael Jordan olmak zorundayım.

Bonus: Michael Jordan'ın kariyerindeki en iyi 10 hareket.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
19.02.2016

ne mutlu bize, jordan'ı, hagi'yi, messi'yi, izledik.

18.02.2016

Eline sağlık ağbi, güzel bir nostalji oldu. :)

18.02.2016

Eyvallah kardeşim.

18.02.2016

Efffssannneeee....!!

TÜM YORUMLARI OKU (27)