Mahkemeden Durdurma Kararı: CHP’nin İstanbul İl Kongresi Bugün Yapılacaktı!

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Kongresi’nin yapılmasına ilişkin yürütülen çalışmaların durdurulmasına karar verdi.

Kaynak: Yeni Şafak

Gürsel Tekin’in kayyum olarak atandığı CHP İstanbul Başkanlığı’nda bugün kongre yapılacaktı.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı ve yönetimine ilişkin açılan dava kapsamında kritik bir ara karar verdi.

Mahkeme, 02 Eylül 2025 tarihli kararıyla CHP İstanbul İl Yönetimi’nin görevden geçici olarak uzaklaştırıldığını, yerine geçici yönetim atandığını ve üst kurul-kurultay delegelerinin de görevden uzaklaştırıldığını hatırlatarak, yapılacak ilçe kongreleri ve il kongresi seçim çalışmalarının durdurulmasına hükmetti.

Kongrenin durdurulması için yazı gönderildi.

24 Eylül 2025 tarihli mahkeme yazısında, 'Verilen tedbir kararı henüz istinaf yargılaması süreci başlamamış olup mahkememizce verilen karar güncel ve geçerlidir. Mahkememizce verilen tedbir kararı kanun yolu mercii olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesince kaldırılmadan veya değiştirilmeden 24/09/2025 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kongresi Seçimlerinin yapılması mahkeme kararımıza aykırı olup çalışmaların durdurulması gerekmektedir.' denildi.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Asın Bayrakları: Türk Tasarımcı Dilara Fındıkoğlu, British Fashion Awards Gecesinde Vanguard Ödülü Aldı!
Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı'nın Boşanmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Devreye Girdiği Ortaya Çıktı
Avrupa'nın En Büyük "Fiyaskosu": 1 Milyar Euroluk Dev Havalimanı Çürümeye Terk Edildi
YORUMLAR
24.09.2025

bu nasıl hırs arkadaş yaa.. Allah düşmanın da akli selimini nasip etsin.. Kasımpaşaliyim dediği kadar varmış cingenenin 😀

24.09.2025

Muhalefeti yöneten iktidar 👍

24.09.2025

Şöyle de söylenebilir, insanlar islamcıların yaptıklarını mazur görüyor. Bu da onların ayrıcalıklı olmasına neden oldu. Ne yaparsam yapayım ne söylersem söyleyim ister akpli olsun ister chpli, halk o cahil bilmiyor diyecek ve beni savunacak bunu kullanayım. Ne olsa suçu muhalefete atarız.

24.09.2025

45. Asliye.

TÜM YORUMLARI OKU (15)