Mahkeme Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den İhraç Kararını İptal Etti

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

"İYİ Parti’nin İstanbul milletvekili olmaya devam ediyorum"

Özdağ şu ifadelere yer verdi:

'Mahkemenin doğru karar aldığını düşünüyorum. Biz sadece şekil açısından itiraz etmiştik. Mahkemeler bu konuda meselelerin içeriğine girmiyorlar. Mahkeme şekil açısından bu ihracın tüzüğe aykırı olduğuna karar vererek ihracı iptal etti. İki kurucusundan birisi olduğum İYİ Parti’nin İstanbul milletvekili olmaya devam ediyorum.

Bakın ben İYİ Parti’nin 20 Eylül’de yaptığı kongreden sonra 19 Ekim’de CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın programına çıktım. İYİ Parti’deki gelişmeleri paylaştım. O günden bu güne yapmış olduğum açıklamaların arkasında duruyorum. Hiçbir açıklamamdan dolayı pişman değilim. Bundan sonra da bu güne kadar ne söylediysem, bir siyasetçi olarak, Türk milliyetçisi çizgisinde, onları söylemeye devam edeceğim. Bunu da bir İYİ Parti milletvekili olarak yapmaya devam edeceğim.

Özdağ karar sonrası tweet attı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Neler yaşanmıştı?

İYİ Partili Ümit Özdağ Partisinin İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya FETÖ'cü Dedi: 'Bu İftiralarla Hesaplaşacağım'
İYİ Partili Buğra Kavuncu'dan Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusu
İstanbul İl Başkanı Kavuncu İçin FETÖ'cü İddiasında Bulunan Özdağ, Disipline Sevk Edildi
İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ Partisinden İhraç Edildi

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR
13.01.2021

istenmediğin yerde durmasan keşke be.muhtemelen %15 oy alacak partiyi bölmeye çalışıyorsun.fetöcü dediğiniz insanlara evine dön çağrısı yapıyorsunuz.nası kafanız varsa.

Pasif Kullanıcı
13.01.2021

Mhp'den ayrılma sürecinde başkanlığı Akşener'e bırakmaları hataydı. Bir taban hareketi olarak kurulan partide adım adım parti içi demokrasi (tıpkı diğer partilerde olduğu gibi) kaldırıldı ve partiyi kuran tabanın hayalini kurduğu noktadan tamamen kopuk bir noktaya sürüklendi. En başından beri Ümit Özdağ'ı dinleyip Akp'nin başkanlık sistemiyle hayalini kurduğu iki kutuplu Türkiye hayaline direnip üçüncü ittifakı kuracaklardı. Chp, açıktan Hdp ve küçük sol partilerle ittifak yaparken İyi Parti de Saadet ve diğer sağ partilerle bir üçüncü ittifak oluşturacaktı. Son genel seçimdeki yenilginin en büyük sebebi bu öngörüsüzlüktü. Anketlerde Akp hızla kan kaybederken muhalefetin yerinde saymasının sebebi de bu. Kararsızlar %25'i aştı aşacak. Her dört vatandaştan biri kararsız demek bu da.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ