Mahkeme İşvereni Haklı Buldu: Patronuna 'Sen Kimsin' Diyen İşçi Tazminatsız Kovuldu

Bursa'da bir işçi ile işveren arasındaki tartışmaya dahil olan kişi işten kovuldu. Tazminatsız şekilde işten çıkarılan işçinin patrona 'Sen kimsin?' ifadesini kullandığı belirtildi. Yargı ise iş vereni haklı buldu. 

Posta'da yer alan habere göre, 5 yıl 9 ay boyunca özel sektördeki bir iş yerinde çalışan işçi, yine aynı iş yerinde çalışan kardeşi ile işverenin tartışmasına müdahil oldu.

Tartışma sırasında işveren, işçiye, 'Sen karışma', işçi de işverene, 'Sen kimsin!' dedi.

Tartışmanın ardından işveren işçiyi tazminatsız işten çıkardı.

Üst mahkeme işvereni haklı buldu...

Bunun üzerine yargıya giden işçi Bursa İş Mahkemesi’nde görülen davayı kazandı ve tazminatını aldı. Ancak işveren davayı bir üst mahkemeye taşıdı. İstinaf mahkemesi olarak davayı görülen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, şok bir karar aldı. 

'Sen kimsin!' hitabının, işverenin otoritesini sarsıcı ve işverene karşı sataşma mahiyetinde olduğuna karar veren mahkeme, kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi yönünde karar aldı' diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, çalışanları uyardı. Erdursun, 'Sakın patronunuza ‘Sen kimsin!’ demeyin. Tazminatsız kapı önüne koyulabilirsiniz' şeklinde konuştu.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
26.10.2019

Bu olayda tam detay nedir bilmiyorum fakat Türk patronların gerçekten çok kötü olduğunu düşünüyorum. Hakları tam olarak vermezler, sömürmek için elden geleni yaparlar, mobbing uygularlar. Oysa yabancı markalarda çalışan arkadaşlarım işyerlerinden hep memnun. Daha geçen gün en yakın arkadaşıma patronu “Sen başarılı olamazsın, git evlen evinde çocuk bak.” dedi. Burada ben olsam sen kimsin derdim mesela. Patron olması benim özel hayatım hakkında böyle konuşma hakkı veriyor mu? Hayır. Üstelik bu kız 4 ay önce istifa etti, bir ay daha kal, bir hafta daha kal diye diye kızı oyaladılar, iş buldu yine de bırakmadılar. O yüzden öyle kardeşmiş kavgaymış bilemiyorum işin aslı nedir.

Yargı = Paraya tapan insanların kullandığı tabir.

26.10.2019

Millet yine kendince yargı dağıtmış ama işten tazminatsız çıkarılmak öyle basit bir konu değildir. İşçi işverene hakaret etmediği sürece işten tazminatsız çıkarılamaz. Basit bir tartışmada birbirine söylenen sert sözler o işçinin emeğinin hakkını elinden almanızı haklı çıkarmaz. İş hukukunda bir kaide vardır. Kanun işçiden yanadır. Suçu sabit görülmediği taktirde karar işçinin lehine olur. Çünkü durum her ne olursa olsun işveren otorite sahibi olarak işçisini baskı altında çalıştırabilir. İşçinin böyle bir lüksü yok. Memleketimizin çok büyük bir kısmı asgari ücret sınırında yasalarda şart koşulmuş hakların hiç birini alamadan çalışıyor. Geçinebilmek için zor şartlara katlanıyor. Bunun üstüne bir de kanunen gücünü arkasına alırsa iş yerleri toplama kampı mantığıyla çalışacak demektir.

TÜM YORUMLARI OKU (16)