MAHKEME İŞE İADE KARARI VERİRSE İŞÇİNİN KAÇ GÜN İÇERİSİNDE İŞE BAŞLAMASI GEREKMEKTEDİR?
Mahkeme sonucunda işe iade kararı verilirse işçi en fazla on gün içerisinde çıkarıldığı iş yerine başvuruda bulunmak zorundadır.
İşçinin mahkeme tarafından haklı görülmesi sonucunda 10 gün içerisinde iş verene başvuruda bulunan işçinin maksimum 1 ay içerisinde iş veren tarafından işe geri alınması zorunludur.
İşe iade kararı sonrasında işçinin işe alınmadığı durumlarda söz konusu oluyor. Fakat böyle durumlarda yani iş verenin başvurusuna rağmen işçi 1 ay içerisinde işe başlatılmazsa iş veren işçiye en az dört en fazla sekiz aylık ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.
İş Akdinin Feshinden Sonra Ne Kadar Süre İçerisinde Dava Açılabilir?
İş sözleşmesi iş veren tarafından haklı bir sebep göstermeden feshedilirse işçinin mahkeme ile işe dönme hakkı bulunmaktadır. İşçi iş sözleşmesinin feshinden itibaren 1 ay içerisinde işe iade davası açabilir. Eğer iş feshinden sonra 1 ay geçerse işçi işe iade davası açma hakkını kaybeder.
İşe İade Davası Ne Kadar Süre İçerisinde Sonuçlanır?
İşe iade davası hızlı bir şekilde normal standartlarda görüldüğünde 2 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Mahkeme kararının temziye gitmesi durumunda ise Yargıtay bir ay içerisinde karar vererek mahkemeyi sonuçlandırır. Fakat bazı durumlarda bu süre değişiklik gösterebilmektedir.