Mahkeme İhlal Kararı Verdi: Barış Akademisyenleri Göreve İade Edilecek

Ankara 21. İdare Mahkemesi, KHK ile ihraç edilen 4 akademisyenin göreve iade edilmesine karar verdi.

OHAL sürecinde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ankara Üniversitesi'ndeki görevlerinden ihraç edilen 4 'Barış Bildirisi' imzacısı akademisyen hakkında mahkeme ihlal kararı verdi.

Ankara 21’inci İdare Mahkemesi'nin ihlal kararı sonrası akademisyenler Funda Şenol Cantek, Tezcan Durna, Nail Dertli ve Can Irmak Özinanır'ın görevlerine geri dönebilmelerinin yolu açıldı.

6 yılın ardından görevlerine dönebilecekler

Ankara Üniversitesi yönetiminin karara itiraz etmemesi veya itirazının reddedilmesinin ardından kararın kesinleşmesiyle birlikte Barış Akademisyenleri 6 yılı aşkın süre sonra üniversitelerindeki görevlerine geri dönecek

Popüler İçerikler

AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
13.03.2023

Seçim yaklaştıkça satılmamış hakim ve savcıların insiyatif alarak hukuka ve hakkaniyete uygun kararlar verdiğinizi görüyoruz. Bu da gösteriyor ki onlar da düzenin değişeceğine inanmaya başlamışlar, işlerinden olma, sürgün edilme korkuları azalmış. Tüm hakim ve savcılarımızın da talimatları dinlemeden hukuka uygun bir şekilde karar vermesi dileğiyle. Türk milleti sizin arkanızdadır, soyguncuların değil.

13.03.2023

kral

13.03.2023

arkadaşlar ülkede güzel şeyler olmaya başladı hadi bismillah

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ