Mahkeme Booking.com Kararını Açıkladı! Yapılan Başvuru Yine Reddedildi

Booking.com için bir yılı aşkın bir süredir devam eden, şirketin Türkiye'deki yerleşik otellerin aracılık faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararı açıklandı.

Booking.com'un Türkiye'de yer alan yerleşik otellerin pazarlanmasına aracılık faaliyetlerinin durdurulması kararına yapılan itirazların tekrar reddedildiği açıklandı.

Peki ne olmuştu?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), geçen yıl vergi ödemediği ve haksız rekabet yarattığı nedeniyle Hollanda merkezli turizm platformu Booking.com'a yönelik dava açmıştı. Bu doğrultuda da sitenin Türkiye'deki faaliyetleri İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından durdurulmuştu.

Kullanıcılar Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulmasının ardından sosyal medyada paylaşımlarda bulunmuşlardı;

Sosyal Medya Gündemi: Türkiye'deki Faaliyetleri Durdurulan Booking.com Kararı Temyize Götürecek

TÜRSAB'dan bugün yapılan açıklama göre, Booking.com'un söz konusu durdurma kararına ilişkin yaptığı itirazın mahkeme tarafından yeniden reddedildiği açıklandı.

Açıklamada ise şu ibareler yer alıyor;

'Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye'de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmişti. İş bu kararın kaldırılması için davalılarca tekrar istinaf yoluna başvurulmuş olup, T.C. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Hukuk Dairesi'nin… ilanında, davalı itirazlarının tekrar reddine karar verilmiştir.'

TÜRSAB'ın Booking.com'dan Sonra Yeni Hedefi: Trivago ve Tripadvisor
Periscope'un Türkiye'deki Faaliyetlerine Durdurma Kararı Geldi, Uygulamanın Adı Değişti

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı