Madenciler Sonunda İsyan Etti: Bu Ülke Hepimizin!

Türkiye'nin yer altı zenginlikleri en önemli değerlerinden. Madenciler de bu değerin gizli kahramanları. Soma faciasında hepimizin tek yürek desteklediği maden emekçileri, bugünlerde ekmeğinden olma korkusuyla yaşıyor.

Termik santral için kömür çıkaran maden işçileri, çalışmaların durdurulması için eylem yapan ve sürekli mahkeme kararıyla uzayan süreci protesto etti.

"Kömür de bizim, zeytin de bizim, santral de bizim"

Muğla İkizköy Akbelen'de ailesiyle birlikte eylem yapan işçiler, burada gerçekten yaşayan ve ekmek kazananın kendileri olduğunu, burada kendilerine karşı eylem yaparak işsizlikle karşı karşıya bırakan kişilerin tatilciler olduğunu ifade etti. Bölgeye sadece eylem yapmak için gelip giden kitlenin, ardında yarın ekmeğinden olmaktan korkan aileler bıraktığını ifade eden işçiler kaygılı.

Dünyada ise kömür fiyatları katlanarak artıyor ve doğalgaz krizi ile birlikte termik ve nükleer santraller yeniden faaliyete alınıyor. Bu şartlar altında kendi yer altı kaynaklarını kullanamayan ülkeleri soğuk ve karanlık bir kış bekliyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
15.08.2022

Madencilerimiz, emekçilerimiz...bizim canlarımız hepsi. Kıymetlerinin bilinmesi için illa zorda mi kalmalari lazim?? İnşALLAH en kısa zamanda çözüme kavuşur.

15.08.2022

Emekçinin göz yaşları bu ülkeyi boğar!!

15.08.2022

400 gün olmuş ne denli yavaş işliyor bu süreç insanların ekmeğiyle oynanmış kimin umrunda. Yazık canım ülkeme

TÜM YORUMLARI OKU (9)