Parademik mezunu olan 4 yıllık maden işçisi 25 yaşındaki Berkay Uzun ise canlarını riske atmalarının kendisini duygulandırdığını ifade ederek, “Orada bir can var, bizim canımızdan önce orada Yasemin Teyzenin canı var. Biz zaten bu hedef için gitmişiz. Orada yapmamız gereken deprem anında orada durmaktı. Artçı sarsıntı olduğu anda dışarıdan mühendislerimiz, amirlerimiz, 'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' dediler. O an 'Orada bırakmayalım, kalıyoruz arkadaşlar. Yasemin Teyzeyi alıp, öyle çıkacağız' dedik. 5 kişiydik, sadece ben değil, hepimizin canını riske atması beni çok duygulandırdı' diye konuştu.
Allah hepinizden razı olsun bizde her afette hatırladığımız bu yiğitler için bu felaketten sonra kampanya yapalım. maddi anlamda da, analarının, ak sütü gibi, hak ettikleri ücretleri almalarını sağlamazsak bize de yazıklar olsun. Yaptıkları işlerin zorluk derecesine göre taban aylık verilsin her çalışana herkes için aynı asgari ücretmi olur. Kim kazanırsa kazansın seçimleri, iktidara baskı yapalım. Bana katılan var mı?
Belki de tepki alacağım bunu yazdığım için ama Türkiye'e İSG kültürünün oturmamasının en önemli sebeplerinden birisi de bu risk alanın takdir edilmesi. Mesela çalıştığın malzemeyi eldiven yerine çıplak elle tutmayı da bir aidiyet, işine adanmışlık olarak gören bir kafa yapımız var Risk almak her zaman takdir ediliyor. Şu kültürü tamamen oturtsak belki yaptığımız evler bile yıkılmamaya başlayacak.
Allah sizlerden razı olsun. Ayağınıza taş değmesin. Sizlerin daha önce orada olmanıza izin verilseydi imkan verilseydi daha kaç kişi daha kurtulabilirdi sorusu hep aklımı kurcalayacak?