Maden Faciasında Yaralanan İşçiden 5 Ay Sonra Acı Haber Geldi: Ailesine, Yer Altında Çalıştığını Söylememiş

Bartın'ın Amasra ilçesinde, meydana gelen maden ocağındaki patlamada 42 işçi hayatını kaybetmişti. Patlamada ağır yaralanan ve 5 ay 22 gündür tedavisi devam eden 38 yaşındaki Ayhan Akgül, dün yaşamını yitirdi.  

Amasra ilçesinde, 14 Ekim 2022'de Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamada, 42 işçi hayatını kaybetti, 11 işçi de yaralandı.

5 ay 22 gün boyunca tedavi gören Ayhan Akgül, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp dün yaşamını yitirdi. Akgül'ün ağabeyi Selahattin Akgül , "Kardeşimin İstanbul'daki tedavi süreci çok zorlu geçti. Kardeşim ilk başlarda hastanede konuşuyordu, sonrasında enfeksiyon kaptı. Daha sonra da uyanmadı. 2012 yılında kurayla, kardeşim, ocağa girdi'' dedi.

Sözlerine devam eden Selahattin Akgül, "O zaman sınavla girince çok sevinmişti. Biz de 'Bak, dikkat et' diye telkinde bulunuyorduk. İlk başlarda kardeşim yer üstünde görev yapıyordu. Daha sonra madene yeni mekanizasyon sistemi gelince yer altına girdi. Patlama olduğu gün ben, 'Yer üstündedir' dedim. Biz onunla görüştüğümüz zaman yer üstünde olduğunu söylüyordu ama yer altındaymış."

Maden ocağında 2012'den beri mekanizasyon işçisi olarak çalışan, evli ve 2 çocuk babası Ayhan Akgül'ün, yarın, cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Amasra ilçesi Çanakçılar köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Bartın'daki Maden Faciasında Arkadaşları İçin Canını Feda Etti
Maden Faciasında 41 İşçi Ölmüştü: Amasra’ya Giriş Yasağı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Arnavutluk'un Yapay Zeka Bakanı Rüşvet Aldığı İçin Görevden Uzaklaştırıldı İddiası Ortalığı Karıştırdı
Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi