Madem Sizi Yatakta Çalışmaktan Vazgeçiremedik Bari Ağrısız Sızısız Çalışma Tavsiyelerimizi Dinleyin

'Molanızda 15 dakika yoga yapın...' gibi önerilerin çalışmadığını biliyoruz, o yüzden...

Evden çalışanlar şöyle bir kaykılıp işine gücüne bakarken 'masaya otur orada çalış, yatarak çalışma' diye akıl verenler bitmiyor.

Ben de aslında bu konuda sağlıklı yaşam tüyoları vermeyi hedefliyordum ancak içeriğe başlarken yatakta yaslanarak tüm bunları yazdığımı fark ettim. Aklı başında herkes yataktan çalışmanın sağlıksız olduğunu biliyor ancak evden çalışıyorsanız ve durmaksızın video konferans yapmıyorsanız yatak rahatlığına dayanabilmek çok zor.

Genelde yataktan çalışma dendiğinde akıllara sadece keyif geliyor ancak bazen zorunluluk sebebiyle yataktan çalışıyoruz.

Çocuklar evde derse giriyor, sıkışık bir dairedeyiz ve sessiz bir alan bulmamız için ancak yatak odamıza kapanmamız gerekiyor, sandalyemiz rahat değil... Sebepler çok. Kimse yataktan niye çalışıldığını sorgulayıp durmasın diyerek madem bu alışkanlığın peşindeyiz en azından sağlığımızı koruyarak yataktan nasıl çalışabiliriz diye düşündük.

Yataktan çalışmanın yarattığı bel ve sırt ağrılarından haberdarsınızdır, uzun uzun böyle çalışırsanız kendinizi şu halde doktoru ararken bulmanız işten bile değil.

Bu arada ilginçtir, meşhur yazarlar da yataktan çalışmayı pek seviyor. Marcel Proust mesela, sürekli yatakta yazarmış. Bugünlerde de bu geleneği sürdürenler var ancak hepsinin dikkat ettiği detaylar var, biz de sizin yatakta çalışma sağlığınızı arttıracak altın değerinde öneriler getirdik.

Evvela şöyle bir laptop standı/sehpası edinin.

Fiyatları öyle aman aman değil, iş görecek olanları 50 liraya 100 liraya kolayca bulunabiliyor. Böyle bir sehpa çalışma rutininizi bir anda değiştirebilir, verimlilik getirebilir. Hem boyun ağrısını önlemek için bilgisayarınızın göz hizanızda olması gerekiyor hem de böyle bir sehpa bilgisayarın stabil kalmasını sağlıyor.

Evde dağınıklık yaratır diye almak istemiyorsanız, bir alternatif daha var.

Kullanılmayan bir yastığı dizinizin üzerine koyup ufak bir sehpa oluşturun. Bazıları için sehpalar sanki hastanedeymiş gibi hissettirebiliyor, hareket alanını kısıtlıyor o yüzden bu alternatifi de düşünün, en azından bunu yapın.

Yalnız bu yöntemle bilgisayarınız normalden biraz daha hızlı ısınabilir, onun için yastık üzerine sert bir cisim koyarak havalandırma kanallarını açık tutabilirsiniz.

Yatakta çalışırken hangi pozisyonda olursak olalım içecekleri buraya yaklaştırmamak gerek.

Örneğin sehpa kullanıyorsak dikkatli kullanmak, çok fazla içecekle üstünü doldurmamak gerek. Yiyecek getirmek de farklı bir risk çünkü çalışmak için tercih ettiğiniz bu istisnai bölge bir anda yaşam masasına evrilebilir ya da bir şeyler etrafa dökülebilir, yatak odası konforu yitirilebilir.

Yatağınızın yakınlarına defter, kalem ya da notlarınızı koyabileceğiniz bir ufak kutu koyun. Şöyle bir şey iş görür mesela.

Koltukta çalışmak istediğinizde bu kutuyu yahut çantayı yanınızda götürün, çalışmanız bittiğinde yaşam alanınızın dışında bırakın. Çünkü sürekli yatakta çalışmayı pek istemiyoruz, bir yatak çalışanına evrildiğimizi kendimiz de düşünmemeliyiz. Yatma vakti gelince ortamımız tekrar olması gerektiği biçime dönsün.

Sırtınızı, belinizi yastıklarla sürekli destekleyin, boşluklar bırakmayın. Tabii bu yetmez, bol bol pozisyon da değiştirin.

Vücut değişik pozisyonları, farklı açıları seviyor. Siz de sevin. Bazen sırt üstü bazen yüz üstü çalışın, yatak odanızdaki şifonyerin üzerine bilgisayarı koyup beş dakika ayakta durun, kaslarınıza istediği hareketleri verin. 'Molanızda 15 dakika yoga yapın...' gibi önerilerin çalışmadığını biliyoruz, o yüzden siz kendiniz için zaruri hareket zamanları belirleyin. Çalışma veriminiz de artacak.

Bilgisayarınız, telefonunuz ya da tablet bilgisayarınız için uzun şarj kabloları edinin ya da bir uzatma kablosundan faydalanın.

Çalışırken şarj ünitesine ulaşmak için rahatsız edici bir pozisyonda bir saat kalmak üç dört saat boyunca dinmeyecek ağrılar yaratabilir. Bu açıdan da konforunuzu sağlam tutun.

Ve tabii masada çalışma motivasyonunuzu geri kazanmak için de ara ara denemeler yapın, masanızın yerini değiştirin, yeni aydınlatmalar deneyin... Sadece yatak ya da koltukta çalışmayın. Bazı işler sadece masada hallolabiliyor.

İyi çalışmalar!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

O Sakallı Baristanın Sattığı Bilgileri Boşverin, İyi ve Ucuz Kahve Seçerken Etiketleri Okumayı Anlatıyoruz!
Dil Kursunu İptal Et! Bu Uygulamaların Yardımıyla İngilizce Yazmak Türkçe Yazmak Kadar Kolaylaşacak
1071'de Türklere Anadolu'nun Kapısının Açılması ve Orta Asya'dan Göç Bir Efsane miymiş?

Popüler İçerikler

İstanbul Boğazı'nın En Pahalı Yalısında Fiyat Güncellemesi: Değeri Tam 120 Milyon Euro
Serdal Adalı, Ricardo Quaresma'ya Jübile Yaptıracağı Tarihi Açıkladı
Asgari Ücretin Açıklanmasından Sonra Cumhurbaşkanı’na Mesaj Atan Kadir İpek Gözaltına Alındı