Maçka Parkı'ndaki 'Açık Giyindin' Davasında Beraat Kararı

Maçka Parkı'nda uygunsuz olduğu iddiasıyla kıyafete müdahale ettiği iddiasıyla güvenlik görevlisi Savaş İlter ile Çağla Köse'nin karşılıklı olarak hakaret suçundan yargılandıkları dava, istinaf mahkemesinin bozmasının ardından bugün yeniden karara bağlandı. Mahkeme, Savaş İlter hakkında beraat, Çağla Köse hakkında da ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Maçka Demokrasi Parkı'nda 29 Temmuz 2017 günü yaşanan tartışmada iddiaya göre güvenlik görevlisi Savaş İlter, Çağla Köse'ye, 'Böyle giyiniyorsunuz, sonra tecavüze uğrayınca 'Güvenlik bizi koruyamadı' diyorsunuz' dedi. Çağla Köse de 'Manyağa bak ya, polis getirmiş, hangi akla hizmet polis getirmiş?' yanıtını verdi. Tartışmanın ardından taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Savaş İlter hakkında 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla, Çağla Köse hakkında da 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talebiyle dava açıldı.

İlk yargılamada güvenlik görevlisine para cezası verilmişti

Yapılan yargılama sonunda mahkeme, Savaş İlter’i “hakaret' suçundan 3 bin 300 TL adli para cezası çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Çağla Köse hakkında ise, 'haksız fiile tepki olarak hakaret ettiği' gerekçesiyle ceza vermekten vazgeçilmesine hükmetti.

"Kibarca rica etse bu durumlar olmazdı"

Karar, İstinaf Mahkemesi'nce bozuldu. Bozma sonrası İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın duruşmasında Çağla Köse ve Savaş İlter hazır bulundu. Çağla Köse, 'O gün gerçekten çok üzgündüm. Söylediğim sözün hakaret olduğunu düşünmüyorum. Karşı taraf görevini yaptığını iddia ediyor, istediği şeyi benden kibarca rica etse bu durumlar olmazdı. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum. Şikayetim devam etmektedir. Kavgayı çıkaran ben değilim' diye konuştu.

Mahkeme kararını açıkladı

Mahkeme, Savaş İlter'i, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat ettirdi. Çağla Köse'ye ise hakaret sözünü, haksız bir fiile tepki olarak söylediği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Popüler İçerikler

"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
YORUMLAR
10.06.2021

Olaya bak, bir polis kanuna aykırı hareket ediyor diye kadının hayatı zehir oluyor! Bir polis bir kadına karşı "açık giyiniyor" diye yapılan bir şikayeti değerlendirerek harekete geçemez, bu kanuna aykırıdır! Çünkü hiç bir yasa ve kanunda "açık giyinmek" diye bir kanun yoktur! Üstüne yetmezmiş gibi bu kadın hakarete uğruyor, "üstü kapalı" tehdit ediliyor (tecavüz), bir de tehdit eden suçu ve suçluyu övüyor (suçu/tecavüzü meşrulaştırma) ve kadının bu yaşadığı rezillik yetmezmiş gibi bir de mahkemelerde sürünüyor! Şaka gibi bir ülke. Bu olay avrupada olsa (ki çok zor) bu kadın o polisi ihraç ettirir, suçluyu içeri attırır, üstüne de bolca tazminat alırdı!

Ulan daha dun ayni Parkta Basortulu birine saldiri yuzunden yer yerinden oynadi, herkes kinadi ana haberlere konu oldu. Simdi bu olayda aynisi sadece karsi tarafa yapilmis. Abi ben biktim artik bu cifte standarttan. iki yuzlu islamci pic kurulari. Polis ihrac edilip, ceza almasi gerekir idi.

10.06.2021

Kimin me giydiğinde güvenlik görevlisine ne polise ne... Herkes görevini yapsa sorun olmayacak ama olmaz herşeye salça olmak...

TÜM YORUMLARI OKU (7)