Maçın Hakeminin Kadın Olduğunu Öğrenen İran Televizyonu, Maçı Yayından Kaldırdı!

İran devlet televizyonu IRIB, Bayern Münih ile Augsburg arasındaki maçın hakeminin kadın olması nedeniyle maçı yayından kaldırdı.

İran devlet kanalı IRIB, bu hafta Bayern Münih ile Augsburg arasında oynanan Bundesliga'nın 22. hafta maçını yayınlayacaktı. Maçı yayınlayacağını da duyurmuştu.

Ancak karşılaşma son anda yayın akışından çıkarıldı. İran televizyon yetkilileri, maçın hakeminin Bibiana Steinhaus'un yönettiğini öğrenince karşılaşmayı yayınlamaktan vazgeçti.

Sebebi ise İran'daki devrim yasaları, şort giyen kadınların görüntülerini ve fotoğraflarını televizyondan yayınlamayı yasaklıyor. Bu sebepten dolayı Bundesliga maçlarını yayınlayan IRIB, karşılaşmayı yayınlamama kararı verdi.

Filmlerde, yasak kapsamına giren giysiler taşıyan kadınların oynadığı sahnelerin sansürlenmesinin kolay olduğu ama futbol maçında bunun zor olacağı da ifade edildi.

Bibiana Steinhaus, Bundesliga'da futbol maçları yöneten ilk ve tek kadın hakem olarak da tarihe geçti. 40 yaşındaki başarılı hakem, Bundesliga'da sekiz maç yönetti.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu:''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Telefonunda Sadece Maçkolik Var''
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
18.02.2019

Bir din düşünün işi gücü kadın, bir din düşünün kadına düşman, bir din düşünün kadından nefret eden. İste bu kadınlara olan nefreti yüzünden dinden 3 yıldır soğumuşum. Yahu müslümanlık sadece kadınlar üzerine mi kurulu! Başka bir öğretisi yok mu!!

Asıl dinden değil dincilerden soğumaniz gerek meali açıp okuyun ve müslümanlık neymiş tam anlamıyla öğrenin. Buradan dine lâf etmek kolay.

18.02.2019

Şeriat isteyen kadınlar nerede? Şeriat gelse köpek gübi muamele göreceksiniz hala neyine havlıyorsunuz amk? Yatın kalkın Atatürk'e dua edin.

18.02.2019

şeriatdan bunu anlıyorsan sana diyecek birşey yok.

18.02.2019

sonra neden islamofobi

TÜM YORUMLARI OKU (30)