Maaşların Giderleri Karşılamadığı Bu Süreçte İşçilerin Geçinmek İçin Bulduğu Çözüm Yolları İçimizi Acıttı!

Sanırım belli bir kesim dışında geçim sıkıntısı yaşamayan yoktur. Alınan maaşlar hiçbir şekilde giderleri karşılamıyor. Haliyle daha rahat bir yaşam sürmek için ya ek iş yapıyoruz ya da bazı haklarımızdan vazgeçiyoruz. Mesela, bazı çalışanlar öğle yemeği yemek yerine ücretini alıp aç çalışmayı tercih ediyor. Bu ülke maalesef insanları buna zorluyor... Bununla ilgili örnekler göstereceğim şimdi sizlere. Twitter'da birçok insan şahit olduğu durumları anlattı. Hepsi de içimizi parçaladı.

Her ne kadar yoksulluğu "inandırıcı" bulmayan ve yoksulluğun "sıfıra indiği" konusunda kendini inandıranlar olsa da bu ülke gece yatağına aç giren çocuklar ve çocuklarının karnını doyurup aç yatan anne babalarla dolu. Birileri hayal dünyasında yoksulluğu görmezden gelirken bizim gerçeğimiz maalesef bu.

Alın teriyle kazanılan para hiçbir şeye yetmiyor. İnsanlar 1 TL bile az harcamanın yollarını arıyor. Çalıştıkları iş yerlerinde yemek yememeye razı gelenler, daha çok yürüyüp dolmuş parasını evlerine götürenler bizlere ülkenin geldiği vahim durumu net bir şekilde gösteriyor zaten.

İçimiz yana yana şahit oluyoruz bu durumlara... Twitter'da da ele alındı bu mesele. Bazı kullanıcılar geçimini sağlayamayan çalışan vatandaşların buldukları yaralayan çareleri, yolları paylaştı.

@AnarkoOtonomist

Bizler de sizler için derledik...

Bir de böyleleri var ne yazık ki... Yorum sizin!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

İstanbul'un Depreme Hazırlıksız Yakalanmaması İçin Prof.Dr. Naci Görür'ün Paylaştığı Bu Uyarılara Bakmalısınız
Bir Dönem Gençlerin Yeni Bölümünü Sabırsızlıkla Beklediği TRT Dizisi 'Kuzenlerim'in 10 Oyuncusunun Değişimi
Marketlerinde Katledilen Şenay ve Hüseyin Özkan Çiftinin Cinayetiyle İlgili Kafaları Karıştıran Garip Detaylar
Vatandaşın Üç Kuruş Parasına Göz Diken Bazı Emlakçıların Çevirdiği Dolaplar ve İsyan Eden Vatandaşlar

Popüler İçerikler

Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
10.09.2021

ben böyle düzenin anasınıavradınısikeyim,bir yerde 10 yerden maaş alıp saltanat sürenler,bir yerde de böyle içler acısı durumda olanlar, okudukça içim cızladı :(

10.09.2021

Ben bir babayım, evde bir oğlum ve eşim var, oğlum hafta sonu dışarı götür beni demesin diye bilgisayara yeni oyun yükledim onu oynuycaz bu hafta sonu ful.. Yağmur yağsın diye dua ediyorum bu sayede bahaneye gerek kalmaz.. ve evet yemek kartım eşimde duruyor ve ondan alışveriş yapılıyor.. Son .

10.09.2021

Şu anda bu haberi okurken evimde iki temizlikçi kadın temizlik yapıyor. Şirket dolu eve gidiyorsunuz deyip kahvaltı vermemiş en güzelinden hazırladım öğle temeğine de kuru dürüm göndermiş ben en güzelinden yemek söyledim.. bakmayın öyle çok zengin değilim memurum ama işçi de olabilirdim bu kadınların yerinde ben de olabilirdim. İşte bu yüzden var olan azıcık paramı paylaşıyorum. Keşke herkes böyle yapsa yanlış anlaşılmasın övünmek için söylemiyorum yukarıdakileri okudukça paylaşımcı olmama rağmen kendimden utandım. Keşke daha çok olsa da versem.. ama şirketleri olan zenginler böyle düşünmüyor. Neden gözleri doymuyor halbuki işçiye hakkını verseler paralarının bereketi olur

TÜM YORUMLARI OKU (15)