Lüksemburg, Esrarı Tamamen Yasallaştıran İlk Avrupa Ülkesi Oldu

Lüksemburg'da yetişkinlerin evlerinde veya bahçelerinde 4 tane kenevir bitkisi yetiştirmesine izin verildi. Yeni yasayla birlikte Lüksemburg, hem kenevir yetiştirmeyi hem de tüketmeyi yasallaştıran ilk Avrupa ülkesi oldu.

Sputnik'in haberine göre Lüksemburg, kenevir üretimini ve kullanımını tamamen yasallaştıran ilk Avrupa ülkesi oldu.

Kararın, ülkenin keyfi esrar kullanımına olan yaklaşımını ciddi şekilde değiştirmesi bekleniyor.

Yeni yasaya göre 18 yaşın üzerindekiler evlerinde kişisel kullanım için 4 kenevir bitkisi yetiştirebilecek. Satılan tohumlarda kenevirin içindeki ana psikoaktif öğe olan THC seviyeleri için bir sınır bulunmayacak.

Lüksemburg yönetimi insanların kenevir tohumlarını mağazalardan veya internetten alabileceğini, veya yurt dışından getirtebileceğini ifade etti.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
22.10.2021

yuh ulan...turkiyede siyasetçi yakınları bile fuhuşturucu ticareti yapabiliyor siz daha 4 köke yeni izin veriyorsunuz..hakikaten avrupa bizi kıskanıyor

22.10.2021

Darısı başımıza .. ülkenin sırf bu yüzden ne kadar para kazanabilecegini bi anlasa bizimkiler hiç durmazlarda .. antalyaya gelen turistler yeminle otelleri duman ederler ..

22.10.2021

Sentetik uyuşturuculara ağır cezalar ve yaptırımlar gelmeli. Kara para ekonomisi yasa-dışı ticaretle devletin uğradığı vergi kaybı yılda milyar dolar olduğuna eminim. Ama bunu yapabilmek için cezaların artırılması ve hukukun üstünlüğü olan bir ülke olmalıyız, aynı zamanda kafa yapısının da değişmesi gerek. Kenevir satışının devlet eliyle yasal olduğu tek müslüman ülke olduğumuzu düşünsenize ! Bunun getireceği turizm potansiyelini düşünemiyorum ! Türkiye Cumhuriyeti Devleti 10 senedir turizmden kazandığı parayı 1 senede çıkaracağından eminim. Kara-parayı devletin kasasına yönlendirmek gerek.

TÜM YORUMLARI OKU (6)