Lüks Markanın İlk Tamamen Elektrikli Modeli Rolls-Royce Spectre Yeni Bir Segment Açıyor

Lüks otomobil denince ilk akla gelen marka olan Rolls-Royce, ilk tam elektrikli modeli Spectre'yi tanıttı. İngiliz üreticinin klasikleşen tasarım hatlarıyla yeni teknolojiyi birleştiren Rolls-Royce Spectre'nin tüm özelliklerine bakıyoruz.

Rolls-Royce, yeni elektrikli otomobili Spectre ile 'ultra lüks elektrikli süper coupe' adı verilen yeni bir segment oluşturduğunu iddia ediyor.

Spectre, baktığınızda tasarım olarak bir Rolls-Royce olduğunu doğrudan belli etse de markanın diğer tüm modellerinden daha farklı detaylara sahip.

Spectre, şimdiye kadarki en geniş ön ızgaraya sahip Rolls-Royce olabilir. Dikey şeritlere sahip ikonik panjur, LED ışıklarla aydınlatılmış. Onun hemen üzerinde ise aerodinamik açıdan optimize edilmiş 'Spirit of Ecstasy' figürü bulunuyor.

Aerodinamik demişken, Spectre'nin sürtünme katsayısının 0.25 Cd olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Rolls-Royce Spectre, teknolojik açıdan en gelişmiş RR modeli olarak karşımıza çıkıyor. Opsiyonel olarak sunulan 'Starlight Doors' özelliği, kapı içlerinde 4796 adet aydınlatılmış nokta ile adeta bir yıldız şöleni sunuyor. Üstelik bu yıldızlar tavanda da devam ediyor.

Dijital mühendislik konusunda da büyük yol kat eden Rolls-Royce, Spectre ile, otomobilde bulunan ve benzeri görülmemiş sayıda işlevi yöneten sinyalden sürekli olarak bilgi alıp işleyebilen olağanüstü bir ‘Decentralised Intelligence‘ sisteminden yararlandı.

Elektrikli Rolls-Royce Spectre'nin teslimatları 2023'ün son çeyreğinde başlayacak. Şirket, yeni modelin Cullinan ve Phantom arasında konumlandırılacağını söyledi ancak fiyat vermedi.

Rolls-Royce Spectre'nin tasarım ve özellikleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

İlginizi çekebilir👇🏻

Endüstriyel Teknoloji Şirketi Rolls-Royce'un Başına Bir Türk Geçiyor
Lüks ve Teknolojinin Buluşması: Rolls-Royce Black Badge Ghost Tanıtımı ve Fiyatı
Rolls-Royce Araçlarının Önündeki Aksesuarı Çalmaya Kalkışırsanız Ne Olur?

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
Hayatına Son Veren TikTok Fenomeni Kübra Aykut'u İntihara Götüren Detayları Arif Verimli Yorumladı
Bu Değişim Şaka mı? Büşra Pekin'in Çok Güzel Hareketler'den Bahar'a Kadarki Değişimini İnceliyoruz!
YORUMLAR
19.10.2022

Rolls Royce dediğin zaman BMW’nin ürettiği V12 Motoru ile meşhurdur. Elektrikle o özelliği gittiği için biraz sıradanlaşmış.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ