Lucifer Bitince Boşluğa Düşenlerin Sevebileceği En İyi Netflix Dizi ve Filmleri

Geçtiğimiz aylarda 5. sezonuyla final yapıp hayranlarını üzen Lucifer, ardında derin bir boşluk bıraktı. Neyse ki karizmatik şeytanıyla milyonların sevgisini kazanan dizinin ardında bıraktığı boşluğu dolduracak birçok dizi ve film var! Lucifer'ın tarzını sevdiyseniz final yapmasına üzülmeyin çünkü Netflix platformunda Lucifer hayranlarının sevebileceği tarzda oldukça fazla dizi ve film bulunuyor. İşte karşınızda Lucifer sevenlerin bayılacağı ve Netflix platformunda yer alan birbirinden güzel yapımlar:

15. Eli - IMDb: 5.7

Nadir görülen bir hastalığa yakalanan Eli adlı çocuğun hikayesini anlatan film, 2019 yılında vizyona girdi. Hastalıklı Eli çeşitli tedaviler görse de bir türlü iyileşemez. Son olarak ıssız bir yerde kliniğe kapatılır. Bir süre sonra Eli, gölgelerde yaşayan bir yaratığın varlığını keşfeder. Eli, daha önce kaldığı hiçbir kliniğe benzemeyen bu klinikten kaçmaya çalışır.

14. Van Helsing - IMDb: 6.1

Başrolünde Hugh Jackman'ın olduğu film, 2004 yılında vizyona girdi. Van Helsing insanlara zarar veren yaratıkları avlayan bir avcı olsa da, kimileri tarafından katil olarak görülür. Papalık da Van Helsing'i Transilvanya'ya tehlikeli bir göreve yollar: Dracula'yı öldürmesi gerekir! Transilvanya'da Drakula'yı öldürmekle görevlenen Van Helsing'in orada tanıştığı Anna Valerious da Drakula'yı öldürüp eski bir laneti ortadan kaldırmak ister. Ancak bu görevi gerçekleştirmek o kadar kolay olmaz! Filmde Hugh Jackman'ın yanı sıra Kate Beckinsale, Richard Roxburgh ve Will Kemp gibi oyuncular da rol aldı.

13. The Order - IMDb: 6.8

Jack Morton adlı bir gencin fantastik bir dünyaya girişini anlatan dizi, 2 sezon yayınlandı. Bir şekilde oldukça yabancı olduğu bir dünyaya dalan Jack, bir yandan kendini bir yandan da ailesindeki karanlık sırları keşfeder. Yetmezmiş gibi, kendisini bir anda kurt adamlar ve büyülü güçler arasındaki savaşın ortasında bulur! Dizinin oyuncu kadrosunda Jake Manley, Sarah Grey ve Adam DiMarco gibi genç isimler yer aldı.

12. Dracula - IMDb: 6.8

2020 yılında 3 bölüm olarak yayınlanan dizi, Netflix platformunda izleyici karşısına çıktı. Klasik Drakula hikayesinin ilginç uyarlaması olan dizide, Jonathan Harker bir ev satışı için Transilvanya'ya gider. Drakula'nın evinin satışı için oraya giden Harker, kendisini beklemediği bir durumun içerisinde bulur. Drakula, yeni hikayelerle birlikte vampirin suçlarını ve zaaflarını ortaya çıkaran bir anlatıya dönüşmeye başlar. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Claes Bang, Dolly Wells, Morfydd Clark ve John Heffernan gibi isimler yer alıyor.

11. Constantine - IMDb: 7.0

Başrolünde Keanu Reeves'ın olduğu film, 2005 yılında vizyona girdi. Geçmişinde intihara teşebbüs edip, cehenneme giden John Constantine, bir şans elde eder ve bu kez iyilik yaparak cennete gitmeye çalışır. Şeytanlar ve kötü varlıklarla mücadele ederek ün salan Constantine, kendisine gelen bir vakada şeytanların dünyaya sızmaya çalıştığını görür. Keanu Reeves'in yanında filmde Rachel Weisz, Djimon Hounsou ve Tilda Swinton gibi yıldız isimler de yer alıyor.

10. The Devil's Advocate (Şeytanın Avukatı) - IMDb: 7.5

Başrollerinde Keanu Reeves ve Al Pacino'nun olduğu film, 1997 yılında vizyona girdi. Oldukça başarılı bir avukat olan Kevin Lomax, suçlu olan bir müvekkilinin davasında bile başarılı olur ve onu kurtarır. Bunun üzerine New York'un en büyük bürolarından birinden iş teklifi alır. Kevin'a bu teklif Al Pacino'nun canlandırdığı büyük patron John Milton'dan gelir. Kevin'ın bu teklifi kabul etmesi hayatında ummadığı kadar büyük bir değişim yaratır.

9. Chilling Adventures of Sabrina - IMDb: 7.5

Netflix yapımı olan dizi, 4. sezonuyla geçtiğimiz aralık ayında final yaptı. Tatlı bir cadı olan Sabrina, ikili benliğiyle hayatını yaşamaya devam eder. Yarı cadı yarı insan olan Sabrina, bir yandan şeytani güçlerle savaşırken, bir yandan da ailesiyle arasındaki ilişkiyi düzeltmeye çalışır. Dizide Kiernan Shipka, Ross Lynch ve Miranda Otto gibi isimler yer alıyor.

8. Stardust (Yıldız Tozu) - IMDb: 7.6

Usta aktör Robert De Niro'nun da rol aldığı film, 2007 yılında vizyona girdi. Sevdiği kadının sevgisini kazanmak için kayan bir yıldızı yakalayacağını söyleyen Tristran, sevgilisi Yvaine ile bir yolculuğa çıkar. Ancak korsanlar ve cadılarla dolu olan bu yolculuk, büyük tehlikelerle dolu! Robert De Niro'nun yanı sıra filmde Charlie Cox ve Claire Danes gibi oyuncularda rol alıyor.

7. Deadly Class - IMDb: 7.6

2019 yılında yayınlanan dizi sadece tek sezon sürdü. 1980'lerin sonlarında geçen dizide, evsiz bir genç mafya babalarının çocuklarının okuduğu bir özel okula gider. Genç adam ahlaki değerlerini korumaya çalışır ve bunun için kendisine yardımcı olabilecek çeşitli yöntemler arar. Dizinin oyuncu kadrosunda Benedict Wong, Benjamin Wadsworth, Lana Condor ve Maria Gabriela de Faria gibi genç oyuncular yer alıyor.

6. Damnation - IMDb: 7.7

Tek sezonluk bu dizi, 2017 yılında yayınlandı. 1930 yılında geçen dizide, Seth adındaki bir rahip görevini paravan olarak kullanır. Rahip gizliden gizliye devlete karşı bir isyan başlatmayı amaçlar. Bu durumu öğrenen bir fabrikatör, onu durdurmak için Creeley Turner adında karanlık bir adamı tutar. Seth ve Creeley'in sırlarla dolu geçmişi izleyicide büyük bir merak uyandırıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Killian Scott, Logan Marshall-Green ve Sarah Jones gibi isimler yer alıyor.

5. Nobody's Looking - IMDb: 7.8

Brezilya yapımı olan dizi, 2019 yılında yayınlandı. Dizi, aynı Lucifer gibi dünyaya gelip bir kadına aşık olan Uli'yi merkezine alıyor. Lucifer'dan farklı yanı ise Uli'nin bir melek olması. Asi ruhlu Uli, yaratıldığı ilk andan itibaren Angelus'ların daha önce hiç yapmadığı bir şeyi yapar, sorgular! Sürekli hiç görmediği bir patrondan emirler alan Angelus'lar, Uli'nin patronun odasına girip boş olduğunu görmesiyle özgür kalır ve Dünya'daki maceraları başlar.

4. Sweet Tooth - IMDb: 7.9

Dizi, ilk sezonuyla Haziran 2021'de platformdaki yerini aldı. Dizi, insan ve geyik karışımı bir yaratık olan genç Gus'ı konu alıyor. Dünyada gerçekleşen gizemli bir olayın peşine düşen Gus, kendisi gibi melez bir aileyle tanışır. Bu aileye katılan Gus, onlarla birlikte büyük komployu ortaya çıkarmak için mücadele etmeye başlar.

3. Merlin - IMDb: 7.9

Bir kuşağın izlediği muhtemelen ilk yabancı dizi olan Merlin, 2008 ve 2012 yılları arasında tam beş sezon yayınlandı. Dizi, Kral Arthur efsanelerinde adı geçen beyaz sakallı büyücü Merlin'in gençlik yıllarını konu alıyor. Merlin'in güçlerini daha tam olarak keşfedemediği ve kontrol edemediği dönemlerde, Birleşik Krallık'ta büyücülerin büyü yapması yasaklanır. Güçlerini tam olarak kontrol edemeyen Merlin'in başı bu yüzden sürekli derde girer. Bir gün Merlin'in yolu Kral Arthur'la kesişir ve bu hem onlar için hem de krallık için bir dönüm noktası olur. Efsane dizinin oyuncu kadrosunda Colin Morgan, Bradley James, Anthony Head, Katie McGrath ve Richard Wilson gibi oyuncular yer alıyor.

2. Jessica Jones - IMDb: 7.9

Marvel ve Netflix ortak yapımı Jessica Jones, 3 sezon boyunca Netflix platformunda yayınlandı. Kimyasal bir sızıntıya maruz kaldıktan sonra, Jessica Jones birtakım insanüstü güçlere sahip olur. Aynı zamanda bir dedektif olan Jessica Jones, özel güçler de kazanınca macera başlar! Dizide Jessica Jones'u Krysten Ritter canlandırdı, David Tennant ve Rachael Taylor gibi yıldızlar da ona eşlik etti.

1. The Witcher - IMDb: 8.2

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin aynı isimdeki roman serisinden uyarlanan ve dünyaya bilgisayar oyunlarıyla ün salan dizi, 2019 yılında ilk sezonuyla Netflix platformunda izleyici karşısına çıktı. Hayranlarının merakla beklediği 2. sezon ise 17 Aralık 2021'de yayınlanacak. Yakışıklı oyuncu Henry Cavill'in canlandırdığı Rivyalı Geralt, canavar avcılığı yaparak geçimini sağlar. Geralt bir efsunger olduğu için insanlar tarafından pek sevilmez. Herkesin gerçekleşmesini beklediği savaş başlayınca, Geralt da daha doğmadan önce korumaya söz verdiği prenses Ciri'yi bulmak zorunda kalır.

Özgürlük Gibisi Var mı? Bağımsızlık Mücadelelerini Bir Parçasıymışsınız Gibi Anlatan Diziler
The Matrix Serisini Sevenlerin İlgiyle İzleyecekleri Birbirinden Başarılı Film Önerileri
Dram, Komedi, Aksiyon ve Gerilim: Bu Yıla Damgasını Vuran Türk Yapımları

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’ne Çeyrek Finalde Veda Etti: Olympiakos Yarı Finale Yükseldi
YORUMLAR
15.10.2021

1 beğendim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ