Los Angeles'ta Bundan Böyle Her 24 Ağustos Kobe Bryant Günü Olarak Kutlanacak!

Gelmiş geçmiş en iyi NBA oyuncularından Kobe Bryant Los Angeles'taki uzun kariyerine geçtiğimiz günlerde son vermişti. Oynadığı dönemde şehrin önemli bir sembolü olan Kobe'ye Los Angeles vefasını 24 Ağustos'a onun adını vererek her sene kutlayacak.

Gelin Black Mamba'nın bugüne kadar olan hikayesine ve bu özel günün detaylarına bir göz atalım.

Liseden direkt NBA'e geçiş yaptı.

1996 Draft'ında 13. sıradan Charlotte tarafından seçilen Kobe, sezon başlamadan Los Angeles'a takas edildi.

Bu takas her şeyin başlangıcı oldu.

Tarihin en iyi lise performanslarından birisi ile direkt NBA'e geçiş yapan Black Mamba, tüm kariyerini geçireceği Los Angeles'a geçmiş oldu.

Futbol geçmişi de var.

Lise eğitimi esnasında ailesi ile birlikte İtalya'ya taşınan Kobe, Milan'ın altyapısında futbolcu olmak için çaba sarfetti. Ancak basketbola olan ilgisi daha ağır basınca ailesi ile tekrar ülkesine dönüp lise basketbol kariyerinde harikalar yarattı. Futbol konusunu kendi sözleriyle  'Eğer İtalya'da kalsaydım, profesyonel bir futbolcu olabilirdim.' şeklinde açıklıyor.

NBA kariyerine en erken başlayan oyuncu.

Kobe Bryant ilk NBA maçını oynadığında 19. yaşından 2 ay 11 gün almıştı. Bu da onu o tarihe kadar NBA'de oynayan en genç oyuncu unvanına taşıdı.

Çok parlak bir kariyer başlangıcı sergilemedi.

Kobe'nin ilk sezonunda mükemmel bir performans ortaya koyduğu söylenemez; ancak zamanla gelişimi onu bir basketbol efsanesine dönüştürdü.

İlk şampiyonluk 2000 yılında geldi.

Mükemmel bir gelişim gösteren oyuncu, Lakers'taki 4.sezonunda ilk şampiyonluğuna erişti. Tüm sezonda 22,5 sayı ortalamasıyla oynadı ki bu o ana kadar en yüksek ortalamasıydı. Ayrıca çıktığı 66 maçın 62'sinde sahaya ilk 5'te çıkarak takımın çok büyük bir parçası olduğunu kabul ettirmişti.

Kobe'nin All-Star kariyeri de inanılmaz.

NBA'in zirvesi olarak görülen All-Star'da tam 14 defa yer alan Kobe, yer aldığı bu karşılaşmalarda tam 4 kez MVP (En Değerli Oyuncu) şeçildi. Bu özelliği ile NBA'de bu ödüle en çok layık görülen 2 oyuncudan biri oldu. Söz konusu 14 maçın 13'üne ilk 5 başlayan Bryant, tüm maçlarında ortalamasında 20'şer sayı attı.

2 Adet Olimpiyat altın madalyası da bulunuyor.

Başarılı sporcu, ABD Basketbol Milli Takımı ile Pekin ve Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyaya ulaştı.

8 ve 24 numaralı formalar...

Kariyerinin başında 8 numaralı formayı, sonlarına doğru da 24 numaralı formayı giyen Kobe'nin iki forması da emekli edilebilir. Lakers yetkilileri böyle bir efsanenin taşıdığı iki formanın da emekli edilebileceğini bildirdiler. Bilmeyenler için formalar emekli edildiğinde bir daha başka hiçbir oyuncu bu numaralı formaları giyemiyor. Bu uygulama kulüplerin sembol oyuncularına ödediği bir vefa göstergesi olarak biliniyor.

Tam 20 yıl...

Kobe tam 20 yıl, boyunca başka hiçbir takımın formasını giymeden Los Angeles Lakers için ter döktü. Bu sebeple taraftarın gönlünde farklı bir yere sahip oldu.

8-24

Kobe'nin üstün sporcu ahlakı ve Los Angeles şehrine kattığı anlam sebebiyle şehrin yetkilileri forma numaralarından hareket ederek 8-24 yani 24 Ağustos gününü Kobe Bryant günü olarak ilan ettiler. Oyuncu bugün şehrin yönetim binasında yetkililer tarafından ağırlanacak ve bir seremoni gerçekleştirilecek.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.08.2016

Keske Amerikalilar sadece basketbol oynasa ve izlese. Hepsi Kobe gibi olsa hatta. O zaman onedio da gezinen ''Amerika Yalayicisi''ni bile sevebilirim yemin ederim :)

24.08.2016

bide Atatürkün askerleriyiz nickli bir şarlatan var onuda dahil et amerikan yalakasına

31.08.2016

şak niye şaşı

24.08.2016

Kobe ve Shaq... Şu fotoğrafın mükemmelliğine bakarmısınız

TÜM YORUMLARI OKU (4)