Londralı Bir Mobilyacı, Mağara Duvarlarındaki Çizimlerin Gizemini Çözerek Arkeologları Hayrete Düşürdü!

Mobilya tamircisi olarak çalışan Ben Bacon, Buzul Çağı'nda avcılık ve toplayıcılıkla geçinen ilk insanların geride bıraktıkları çizimleri anlamaya yönelik önemli bir keşif yaptı.

İngiliz adam 20 bin yıllık çizimleri inceleyerek, bu çizimlerin bir ay takvimine işaret ettiklerini keşfetti.

Mağara duvarlarında balık ve sığır gibi çeşitli hayvan çizimleri bulundu fakat arkeologlar çizimleri yorumlayamadı.

Mobilya tamircisi adam, internet ve British Library üzerinden bulduğu mağara resimlerini inceledi ve yapabildiği kadar fazla veri topladı. Ardından tekrar eden kalıpları inceledi. Resimleri çözmek için uzun saatler harcayan Bacon, özellikle bir çizginin diğerinden çıktığını gösterdiği için ‘üreme’ sembolü olabileceğini düşündüğü Y ile bazı çizimleri ilişkilendirdi.

Bacon kişisel araştırmasında ilerlerken, bir yandan arkadaşlarından ve akademisyenlerden yardım aldı.

Arkadaşları uzman olmasa da Bacon'ı araştırmaları konusunda cesaretlendirdi. Ayrıca İngiliz adam Durham Üniversitesi'nden iki profesör ve Londra Koleji Üniversitesi'nden bir profesörden yardım aldı.

Bacon'ın yaptığı bu tahmin ile erken Avrupalıların hayvan üreme döngülerinin zamanlaması hakkında notlar aldıkları kanıtlandı.

İngiliz adam, bölgede avcılık ve toplayıcılık yapan ilk yerlilerin işaretlerini ilk kez keşfettiğinde, yaptığı keşfin ‘gerçeküstü’ olduğunu düşündüğünü belirtti.

Durham Üniversitesi profesörü Paul Pettitt ise Bacon kendisine ulaştığında konuyu ciddiye aldığına sevindiğini söyledi.

Pettitt yapılan keşif ile varılan sonuçları aktardı: 

Lascaux (Fransa) ve Altamira (İspanya) mağaralarında inanılmaz sanat eserlerini miras bırakanlar,artık bizim için normal bir hal alan takvimi oluşturmak için ilk çabayı gösteren insanlardı.

Bacon ve araştırma ekibinin bulguları Cambridge Archaeological Journal'da yayımlandı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlara buyurun...

İlginizi çekebilir:

Hz. İsa'yı Peygamber Olarak Değil Filozof Olarak Gören ABD Başkanı Jefferson'un Kendi İncil'ini Yazma Hikayesi
Romalı Erkeklerin Cinsel Fantezilerine Konu Olan Kadın Savaşçı Gladyatrikslerin Tarihi
Güzel Olmak Uğruna Ayakları Kesiliyor! Çinli Kadınların Küçük Ayaklı Olmak İçin Yaptıkları İlginç Gelenek

Popüler İçerikler

MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!
YORUMLAR
17.02.2023

Adamı tebrik ederim bizde olsa senin diploman yok ne okudun da araştırmanı ciddiye alıp yayınlayacağız ! deyip ünilere torpille giren çoook değerli akademisyenlerimiz tekmeyi koyardı üstüne bir de araştırmayı alıp kendilerininmiş gibi yayınlarlardı.

17.02.2023

bizde olsa ya ciddiye almazlar, yada daha beteri calarlar. mardinli astronom dayinin ay hakkindaki calismalarini caldilar, adam mektupla itu ye mi bi yere gonderiyor, hic adami aramadan sormadan oradaki bi "profesor" kendi bulgusu gibi kitabina koyuyor.

19.02.2023

Bazen çok karmaşık görünen şeyler o zamanki düşünce sistemine indirgenince anlaşılabiliyor. Bu şahıs büyük olasılıkla mobilyacı olduğu için geleneksel şekillerle ilintili bilgileri kafasına yerleştirdi. Bu şekiller harfler gibi insanların eskiden beri yaptığı şekillerin daha üst versiyonları olarak günümüze aktarıldı. O zamanki insanların farklı hayvanların farklı üreme döngüleri ilgilerini çekti. Genellikle sabit bir zamanda oldukları için bunu takvim olarak yansıttılar tarım toplumlarında bu bitkilerle ilintilendirilir. Helal olsun.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ