Dünya çapındaki büyüleyici etkisiyle Londra, her yıl milyonlarca turisti kendine çeken ikonik bir şehirdir. Tabii, bu muhteşem şehrin içinde barındırdığı binlerce gizli sırları da mevcut, bakalım okuyunca şaşıracak mısınız?
Dünya çapındaki büyüleyici etkisiyle Londra, her yıl milyonlarca turisti kendine çeken ikonik bir şehirdir. Tabii, bu muhteşem şehrin içinde barındırdığı binlerce gizli sırları da mevcut, bakalım okuyunca şaşıracak mısınız?
Londra, dil eğitimi açısından en önemli merkezlerden biri olarak kabul edilen bir yerdir. 1953 yılında kurulan International House London, yalnızca İngilizce öğrenmek isteyenler için değil, aynı zamanda İngilizce öğretmenleri için de özel sertifikalar sunan prestijli bir kurumdur.
Londra'da Siyah Taksi şoförü olmak, dünyanın en zor mesleklerinden biri olarak kabul ediliyor. Şoförler, The Knowledge adı verilen ve yaklaşık 25.000 cadde ve 100.000'den fazla önemli mekanın ezberlenmesini gerektiren bir sınavı geçmek zorundalar!
Çok sayıda kişi en temel eğitim kurumlarının Oxford ve Cambridge olduğunu düşünüyor. Ancak Londra'da 1957 yılında kurulan Gresham College, bu köklü üniversitelerden bağımsız olarak halka açık ücretsiz akademik eğitimler sunuyor.
1666 yılında Londra'da başlayan ve dört gün boyunca süren bu yangın şehrin büyük bir kısmını yok etti. 13.000'den fazla bina yanarak kül oldu. O zamanlarda yangınları söndürmek için itfaiye olmadığından, halk binaları yıkarak durdurmak zorunda kaldı.
Londra'nın eğitim konusunda ne kadar gelişmiş olduğunu biliyorsunuzdur. Şehirde 300'den fazla kütüphane bulunuyor ve bunların bazıları 18.yüzyıla kadar uzanan tarihi yapılar içerisindedir. Özellikle British Library, yaklaşık 170 milyondan fazla kitaba ev sahipliği yapıyor.
Londra'nın nüfusu kadar ağacı olduğunu biliyor muydunuz? Bu yoğun ağaç popülasyonu sayesinde Londra, resmi olarak ormana sahip olan nadir metropollerden biri olarak kabul edilir. Parklar, bahçeler ve yeşil alanlar şehrin dört bir yanında ağaçlar yayılmış durumdadır...
Çocuk kütüphanesi konseptinin temelini Londra oluşturuyor. 1857 yılında açılan Kensington Çocuk Kütüphanesi, yalnızca çocuklara yönelik kitaplar sunan ve çocukların okuma yeteneğini geliştirmeyi hedefleyen bir kütüphane olarak açılmıştır.
Londra, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden olmasına rağmen bazı bölgelerinde hala at arabaları kullanılıyor. Özellikle Buckingham Sarayı çevresinde Kraliyet Ailesi'ne ait atlı arabalar törenlerde kullanılırken , bazı eski aileler ve topluluklar devam ettiriyor.
Bundan yıllar önce, 1858 yılında Londra Üniversitesi, uzaktan eğitim programlarını başlattı. Bu program dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan ve Londra'ya gelemeyenler için diploma kazanmalarını sağladı.
Londra'nın ünlü London Zoo hayvanat bahçesi, ilginç geleneklere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de İskoç Kraliyet Muhafızları tarafından yapılan resmi törenlerde bazı hayvanlara özel unvanlar veriliyor. Hatta Norveç’in Londra Büyükelçiliği tarafından bağışlanan bir penguen, “Sir” unvanı alarak resmi olarak bir şövalye ilan edilmiştir.
Londra, dünyanın en kozmopolit merkezlerinden biridir. Şehirde farklı kültürel geçmişlere sahip herkes yaşadığı için Londra'daki okullarda 300'den fazla dil konuşulmaktadır. Özellikle devlet okullarında çoğunluğunun ana dili İngilizce'den farklıdır.