Listede Türkiye de Var! 2023 Yılının Mimarileriyle Büyüleyen En İyi Havalimanları Açıklandı

Bulundukları ülkenin ya da şehrin refah düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olan havalimanları, sadece uçakların iniş-kalkış yaptığı istasyonlar olarak değil aynı zamanda ülkenin tanıtım aracı olarak da öne çıkıyor. Uluslararası havacılık sektörünün en önemli kuruluşlarından olan Skytrax adlı İngiltere merkezli uçuş araştırmaları şirketi, 2023 Yılının en iyi havalimanları açıkladı. Gelin hep birlikte dünyanın en iyi havalimanlarına bakalım.

20. Vancouver Havalimanı, Kanada:

Değişik uluslardan insanları ağırlayan bir yapıya sahip Kanada şehri olan Vancouver’dan 12 kilometre uzakta yer alan Vancouver Havalimanı, yıl içinde yaklaşık 30 milyon yolcuya hizmet veriyor. 56 hava yolu şirketinin bulunduğu havaalanı, insanları ve işletmeleri dünyadaki 127’den fazla duraksız noktaya bağlıyor.

19. Melbourne Havalimanı, Avusturalya:

Tullamarine Havalimanı olarak da bilinen havalimanı şehir merkezinden 22,5 kilometre uzakta yer almaktadır. Melbourne Havalimanı'nda iki pist ve toplamda 56 kapıya sahip dört yolcu terminali bulunmaktadır.

18. Seattle-Tacoma Havalimanı, ABD:

Kuzeybatı Pasifik'teki en büyük havalimanı olan Seattle-Tacoma Uluslararası Havalimanı (SEA) şehir merkezinin yaklaşık 19 kilometre güneyinde yer almaktadır. Sea-Tac Havalimanı olarak da bilinen havalimanı üç pistten ve bir merkez terminali ve iki uydu terminalden oluşmaktadır.

17. Dubai Havalimanı:

Dubai Uluslararası Havalimanı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en kalabalık şehri Dubai'de yer almaktadır. Yolcu sayısı bakımından en işlek havalimanları arasında yer almaktadır.

16. Chubu Centrair Havalimanı, Japonya:

Chūbu Centrair Uluslararası Havalimanı, Japonya'nın Nagoya kenti ve çevresine hizmet veren bir havalimanıdır. Havalimanı Ise Körfezi'nde yapay bir ada üzerinde inşa edilmiş olup şehir merkezinin 35 km güneyinde yer almaktadır.

15. Kansai Havalimanı, Japonya:

Kansai Uluslararası Havaalanı Osaka Körfezi açıklarında, 4 km uzunluğa ve 2,5 km genişliğe sahip yapay bir ada üzerine kurulu havaalanıdır.

14. Kopenhag Havalimanı, Danimarka:

Kopenhag Havalimanı Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki ana uluslararası havalimanıdır. Danimarka'nın Oresund Bölgesi'ndedir. Amager Adası'nda yer alan havalimanı, Kopenhag şehir merkezinden 8 kilometre; Oresund Köprüsü'nün diğer kıyısında yer alan Malmö şehir merkezinden ise 24 kilometre uzaklıktadır. İskandinav ülkeleri'ndeki en büyük havalimanı olup Avrupa'daki en eski uluslararası havalimanlarından biridir.

13. Rome Fiumicino Havalimanı, İtalya:

İtalya'nın başkenti Roma ve çevresine hizmet eden Roma Fiumicino Havalimanı ya da Fiumicino-Leonardo da Vinci Havalimanı Roma'nın 38 km güneybatısındaki Fiumicino'da yer almaktadır.

12. Helsinki-Vantaa Havalimanı, Finlandiya:

Helsinki-Vantaa Havalimanı Finlandiya'nın Vantaa kentindedir. Helsinki metropolitan bölgesinin ve tüm Finlandiya'nın ana havalimanıdır. Vantaa şehir merkezine 5 km, Helsinki şehir merkezine ise 17 km uzaklıkta bulunmaktadır.

11. Viyana Havalimanı, Avusturya:

Viyana Uluslararası Havalimanı, Avusturya'nın başkenti Viyana'nın 18 km güneydoğusunda Schwechat kasabasında, Slovakya'nın başkenti Bratislava'nın ise 57 km batısında yer alan uluslararası havalimanı. Avusturya´nın en büyük ve en önemli uluslararası havalimanıdır.

10. Madrid-Barajas Havalimanı, İspanya:

Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı İspanya'nın başkenti Madrid'in ana havalimanıdır.  Avrupa'nın en önemli havacılık merkezlerinden olmuştur. Avrupa'nın dördüncü, dünyanın ise onuncu en kalabalık havalimanıdır.

9. Narita Havalimanı, Japonya:

Tokyo metropolitan bölgesine hizmet veren başlıca iki havalimanından biri, Narita Uluslararası Havalimanıdır. Havalimanının iki pisti ve üç yolcu terminali vardır.

8. Zürih Havalimanı, İsviçre:

Zürih Havalimanı, İsviçre´nin en büyük uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 13 km kuzeyinde yer almaktadır. Zürih Havalimanı'nın, üç uçak pisti, bir kara tarafı terminali ve üç hava tarafı iskelesi vardır.

7. Münih Havalimanı, Almanya:

Münih Havalimanı, Almanya Bavyera eyaletinin merkezi Münih'e hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Münih'in 28 km kuzeyinde, Freising yakınlarında bulunur. Almanya'nın ikinci ve Avrupa'nın yedinci en yoğun havaalanıdır.

6. İstanbul Havalimanı, Türkiye:

İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin İstanbul şehrinde hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Ana yolcu terminali, dünyanın en büyük iç mekan yapılarından biridir. Tasarımında kubbelerden, kemerlerden, Türk hamamlarından, camilerden ve hatta İstanbul'un simgesi olan lale'nin Türk mimari özelliklerini barındırıyor. Hava hizmeti veren 60'tan fazla havayolu vardır.

5. Paris Charles de Gaulle Havalimanı, Fransa:

Roissy Havaalanı olarak da bilinen, Paris-Charles de Gaulle Havaalanı Fransa'daki en büyük uluslararası havaalanıdır. Paris'in 26 kilometre kuzeydoğusunda bulunmaktadır.

4. Incheon Havalimanı, Güney Kore:

Incheon Uluslararası Havalimanı, Güney Kore'nin başkenti Seul ve çevresine hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Havalimanı ülkenin en büyük havalimanı olup Seul şehir merkezinin 48 km batısında İncheon şehri sınırları içerisinde yer almaktadır. Havalimanı, 700 bin metrekarelik bir alana yayılıyor.

3. Tokyo Havalimanı, Haneda, Japonya:

Tokyo Uluslararası Havalimanı, ya da kısaca Haneda Havalimanı Japonya'nın başkenti Tokyo'ya hizmet veren uluslararası havalimanı. Tokyo'ya yaklaşık 14 km mesafede Ōta bölgesinde yer alan Haneda Havalimanı, Narita Havalimanı ile beraber Tokyo'nun ve Japonya'nın en işlek havalimanından biridir.

2. Hamad Havalimanı, Katar:

Uluslararası Havalimanı hizmeti veren Doha, Katar, Hamad Uluslararası Havalimanı 2014 yılında açılmıştır.

1. Singapur Changi Havalimanı, Singapur:

Singapur Changi Havalimanı, Singapur'un doğusundaki Changi bölgesinde yer alan uluslararası havalimanıdır. Changi Havalimanı, Singapur'un en büyük havalimanı, aynı zamanda Güneydoğu Asya'nın en büyük havalimanları arasındadır. Singapur Changi Havalimanı'nın yine 'Dünyanın En İyi Havalimanı' ödülünü aldı. Changi yolcularını dünya çapında 200 varış noktasına bağlarken 5 bin yolcu alıyor ve haftada 80 hava yolu üzerinden kalkış gerçekleştiriyor. İçinde barındırdığı sanat merkezleri, heykeller, kelebek parkı, japon balığı havuzları, kaktüs, ayçiçeği, orkide bahçeleri ve sinemalarla bu merkez kendini bir havalimanından daha fazlası olarak tanıtmakta.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Saatlerce Süren Uzun Mesafeli Uçuşlarda Vücudunuzda Meydana Gelen İlginç Değişiklikler
Uçak Yolculukları Hakkında Kimsenin Bilmediği Meslek Sırlarını Paylaşarak Hepimizi Aydınlatan Kabin Memuru
Türkiye'nin İlk Uçak Gemisi, Drone ile Görüntülendi!

Popüler İçerikler

Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Kızılcık Şerbeti'nde Yeni Doğmuş Bebeğin Başının Örtülmesi Tepki Topladı
YORUMLAR
16.03.2023

reis boşuna demiyor dünyanın en büyük havalimanlarından birisi listede de ilk 10 a girmiş :D

16.03.2023

Hee görsellik bakımından girmiş ama aslına bakacak olursak tam bi kaos. Yapılan yerin zemininden tut hava şartlarını karşılamayan sırf rant uğruna boşa harcanmış milyarlar. En ufak depremde tuzla buz olur orası.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ