Liselilerin Karne Protestosuna Şiddet Karışmıştı: Polis Otobüsünde Darp Edilen Öğrenciler Sosyal Medyanın Gündeminde

Kadıköy'de dün liselilerin düzenlediği 'Karneler sizin, gelecek bizim' protestosu sırasında polis tarafından gözaltına alınan ve otobüste darp edilen öğrenciler bugün sabah saatlerinde serbest bırakıldı. 

Liseli gençler, dün karne günü olması dolayısıyla Süreyya Operası önünde toplanarak hükümeti protesto etmişlerdi.

Boğa Heykeli'ne doğru yürümek isteyen gruba polis sert müdahalede bulunarak yaklaşık 30 öğrenciyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan öğrencilerin polis otobüsünde darp edildiği anlar kameralar tarafından kaydedildi 👇

Görüntülerde polislerin araç içindeki öğrencilere copla vurduğu görülüyor. Çevredekilerin polis aracını çevrelemiş olan polislere 'Durdursanıza, bu nedir?' diye tepki gösterdiği duyuluyor.

Yaşananların ardından lise öğrencilerinin tamamı Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından sabah saatlerine doğru Yoğurtçu Çocuk Karakolu'ndan serbest bırakıldı.

Öğrencilerin serbest bırakılmasını bekleyenler arasında CHP'li ve HDP'li milletvekili adayları da vardı.

HDP'nin İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Ahmet Şık 'Devlet üniformasıyla çocukların karşısına dikildi. O çocuklarımıza işkence yaptılar' demişti.

Muharrem İnce'de dün Kadıköy'deki mitinginde duruma tepki göstermişti.

Konuşmasında Kadıköy'de liseli gençlerin karne eyleminde polislerce darp edilmesini de eleştiren İnce, 'Erdoğan'a karne veren çocukları dövmüşler bugün burada. Ben de karne veriyorum beni de mi döveceksiniz? Hadi gelin bakalım. O çocuklar CHP'li değil. Hepimizin evladı.' dedi.

Polis şiddetine sosyal medyadan pek çok tepki geldi. Öne çıkan bazı yorumlar şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
YORUMLAR
10.06.2018

benim anlamadığım gösteriden önce herkes doğum tarihini alınlarına mı yazmış? Aralarında sakallı uzun saçlı olanlar da mı lise öğrencisi? Ayrıca açtıkları bayraklar, attıkları sloganlar kime neye hizmet ettiklerini açıklıyor. 3 defa yapılan Dağılın uyarısına küfür edersen ‘ katil polis defol’ dersen (ki onların arasında hiç katil yok), onlar da gereğini yapar. olaylara hep tek taraflı bakmayın. her ne kadar istemesek de bu ülkede ohal var. Önceden valiliğe bilgi vererek gösteri yapabilisiniz. Ayrıyeten bu tür toplumsal olaylarda her zaman emniyet sivil x şube görevlileri grup liderleriyle istişare yapar gösteriyi bitirme hususunda. genellikle basın açıklamasından sonra dağılma kararı çıkar. Bu olayda bu gençler polisin istişare teklifini geri çevirip yürümede ısrar etmiş ve polis defol diye slogan atmışlar. polisin bu slogan üzerine kaskı kalkanı alıp geri çekilme durumu yok müdahale kaçınılmaz olmuş yani

09.06.2018

Eylemi yapan Dev-Lis, olay da şu ''Sistemin bize verdiği karneyi kabul etmiyoruz, paralı, sorunlu, yetersiz bir eğitim sistemi var, bunun yerine biz iktidara karne veriyoruz'' . Yakın zamanda sloganları ; "öss geçen yıl 1,5 milyon hayat aldı", “dershaneler kapatılsın”, ‘uyuşturucuya hayır’,"akp-cemaat savaşı'nda biz 3. tarafız. 2si de gitsin". Nerede pkk güzellemesi ya da gülen ilişkisi bu eylemlerin neresinde :) Peki madem bunlar teröristti, kandille ilişkiliydi falan neden ertesi sabah bırakıldılar ? Peki madem bunlar terörist neden hiçbirinin sabıkası dahi yok ? Herhangi bir şiddet eylemi var mı geçmişlerinde ? Yok, peki bu durumda ''Bunlar fetöcü, bunlar pkklı'' diye olayı savunan karaktersizlerin dayanağı ne ? :) Dayanak yok, sadece akpyi eleştiren herkes vatan haini, ama asıl vatin hainleri bopcularla, pkk ile, cemaat ile düşüp kalkan ama buna rağmen sütten çıkmış ak kaşık gibi, arsız bi şekilde ''vatan sevdalısı'' falan sıfatları ile götünü, günü kurtarmaya çalışanlardır.

09.06.2018

Pall inşallah bir gün herhangi bir konuda kuyruğuna basarlar da, o zaman hak hukuk diye ortalığa düşersin. İşte o zaman polisimizin ne kadar töleranslı ve hoşgörülü olduğunu görürsün. Ben nice omurgasızlar gördüm senin gibi her yanlışı savunan ama ne zaman canları yandı herhangi bir konuda şimdi en fena muhalifler.

09.06.2018

Bunlar polis değil birkaç sene öncesine kadar Fetönün köpeği olan şimdi de Tayyibin köpeği olan, tasma kimin elindeyse onun istediği kişileri ısıran paralı yavşaklar ordusu. Sizin vicdanınızı apoletinizi s2m. Vatanın evlatlarını coplayan kişinin, 15 Temmuz'da köprüde 20 yaşındaki askerlerimizi öldüren, linç eden AKP'nin katillerinden zerre farkı yok. PKK yapınca terörist AKP'nin köpekleri yapınca kahraman...

09.06.2018

Senin gibi başka bir aktrol olan bana cevabını yukarı yazan Yusuf Cesur'a verdiğim cevap senin bu yazdığına da cevap ordan okuyabilirsin. Okuyun belki 15 Temmuzu biraz anlarsınız. Sizin havuz medya gerçekleri yazmaz yıllardır havuz medya izlemekten hepiniz aynı şeyleri düşünüyorsunuz çimenden farkınız yok

TÜM YORUMLARI OKU (104)