Liseliler 'İzmir Marşı' ile Protesto Etmişti: Öğrencileri Seminere Götüren Yetkililere Soruşturma

Manisa'da iddialara göre bir lisenin öğrencileri 'seminer var' denilerek Bilal Erdoğan'ın 'Yeni nesil, yeni anayasa' konferansına götürüldü. Liseliler buna tepki gösterip salonu terk etti. Öğrencilerin salondan çıkmasını engellemeye çalışan ancak başarılı olmayan yöneticilerin, öğrencileri İzmir Marşı söyledikleri gerekçesiyle disiplin cezasıyla tehdit ettiği ileri sürüldü. Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

DHA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGAV) Yüksek İstişare Kurulu üyesi sıfatıyla Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 'Yeni nesil yeni anayasa' konferansı verdi.

İddiaya göre kent merkezindeki Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nin son sınıfında okuyan yaklaşık 100 öğrenci de okul müdürü Erhan Akalın ve bir öğretmen tarafından 'seminer var' denilerek konferansa götürüldü ancak öğrencilere konunun içeriğine dair bir bilgi verilmedi.

Öğrenciler salonu terk etmeye çalışınca gerginlik çıktı

Salona vardıklarında Bilal Erdoğan'ın konferansının olduğunu gören öğrenciler kendilerine konferansın siyasi içerikli olduğuna dair bir bilgi verilmediğini belirerek salondan çıkacaklarını söyledi. Öğrencilerin salonu terk etmelerine okul yöneticileri ve özel güvenlik görevlileri de engel olmak isteyince gerginlik çıktı. Öğrenciler buna rağmen salonu terk etti. 

Ve yine iddiaya göre Okul Müdürü Erhan Akalın öğrencilere okula girerken İzmir Marşı söyledikleri gerekçesiyle disipline verileceklerini söyledi. Tepki gösteren öğrenciler de İzmir Marşı söyleyerek bahçeye çıktı.

"Bizler öğrenciyiz. Siyasetin parçası olmak istemiyoruz"

T24'de yer alan habere göre, konuyla ilgili konuşan bir öğrenci, 'Sabah saat 10.30’da, dersimizin olduğu saatte okul idaresi bize Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde seminer olduğunu, katılmanın zorunlu olduğunu ve katılmayanların yok yazılacağını söyledi. Öyle denilince biz de gittik.

Bizler 12’inci sınıf öğrencisiyiz. O yüzden üniversite tanıtımı ile ilgili bir seminer sandık. Ama gittiğimizde öyle bir seminer olmadığını, Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın katıldığı referandum ile ilgili bir panel olduğunu öğrendik.

Tabi öyle olunca panele katılmak istemedik. Çünkü bizler öğrenciyiz. Siyasetin parçası olmak istemiyoruz. Bizim götürüldüğümüz yer ‘hayır’ ile ilgili bir panel olsaydı bile yine tepkimiz bu şekilde olacaktı. Panelden çıkmak istediğimiz esnada, okul yönetimi ve orada görevli olan güvenlikler, bize ‘çıkamazsınız’ diyerek engel olmaya çalıştı. Sonrasında tepki göstererek başka kapıdan çıktık. Bizler öğrenciyiz, siyasi bir toplantıya da katılmaya mecbur değiliz' dedi.

Manisa Valisi: "Olay araştırılıyor"

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer

Olayı çocuklarından öğrenen bazı veliler, CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'i arayarak durumu bildirdi. Özgür Özel de konuyu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e iletti. Liselere siyaset sokulmasına izin vermeyeceklerini belirten Özgür Özel, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, konuyu dün akşam CHP Milletvekili Özel'in kendisini araması ile öğrendiğini belirterek, soruşturma başlatılması için Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerekli talimatı verdiğini söyledi. Konunun halen soruşturma aşamasında olduğunu belirten Vali Güvençer, 'Olayın nasıl geliştiğini, böyle bir şeyin yaşanıp, yaşanmadığı araştırılıyor. Soruşturmadan sonra olayın netleşeceğine inanıyoruz' dedi.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
23.03.2017

YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA atam boşa dememiş bütün ümidim gençliktedir diye yazık bu insanlarda biz 12. sınıfız bizi üniversite seminerine götürülüyorlar sanmışlar

Pasif Kullanıcı
22.03.2017

Helal olsun. Bizi de götürseler aynı tepkiyi biz de verirdik. Çok iyi yapmışlar. Yeni nesilden umudunuzu kesmeyin. Biz ağır ağır geliyoruz :)

22.03.2017

Boşuna dememiş Mustafa Kemal ATATÜRK "Ümidim Gençliktedir"

TÜM YORUMLARI OKU (38)