Son yıllarda her gün değişen sınav sistemi öncesinde liseye gitmiş olanlar hatırlar; 2, sınıfta sayısal, eşit ağırlık, sözel ve yabancı dil bölümleri seçilirdi. Aslında bunlar arasında bir zeka hiyerarşisi olmamasına rağmen öğrenciler ve sosyal çevre arasında buna yatkın bir algı da mevcuttu. Eşit ağırlık seçmiş öğrencilerin nelerle karşılaştığını sizler için derledik.
Sayısalcılar her zaman eşit ağırlıkları ezer. kendilerinin mühendis olma hayali ile seçtiği bölümdür sayısal ama avukat olma hayalini gerçekleştirmek için eşit ağırlık seçenlere sanki gerizekalı olduğu için o bölümü seçmiş havası yaratılır. herkes doktor, mühendis ya da avukat, diplomat olmak zorunda değil. daha gerizekalı olduğu için değil de istediği mesleği yapmak için o bölümü seçenler var. kimsenin kimseye saygısı yok artık
Editor tmci mk
Tam bir tmci tesellisi. Karşılaştırmayı sevmem ama sayısalı küçümseyenler ya da zorla karşılaştıranlar için bir makina mühendisi olarak konuşuyorum 1-Olay çok basit sayısalcılar tmcilerin aksine matematik ve edebiyattan ayrı olarak fen de yapabilir. 7-Türev integral tmcilerin korkulu rüyasıdır bize göreyse bulmaca gibidir çat çat çözeriz ve bundan zevk alırız ki bu kadar 'zor' konuları çözmek aradaki farkı kanıtlar. 8- aksine biz kimseyle kendimizi kıyaslama gereği duymayız çekemeyen her zaman tmci ve sözelcilerdir. 9-ezber yoluyla değil analitik çözüm yaparız demişsiniz edebiyat ve sosyal de ezber değil analitik dersler zaten(!) 13- evet tmciler lisede çerez edebiyatla uğraşırken biz mat ve geo üstüne fizik kimya biyolojiyle uğraştık.ki hepsi birbirinden zor dersler. 14- çoğu mühendislik ve tıp okuyan sayısalcılar (çerez sayısal bölümler hariç yani) kafalarını kaşıyacak vakit bulamadığından partiye gitmez.(en azından ben kendi adıma konuşayım) 15e sadece gülüyorum :))))