Resmî Gazete’de 18 Mayıs 2018’de yayımlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında birçok üniversite bir gecede ikiye ayrılmış 14 kamu üniversitesi bölünerek 14 yeni üniversite kurulmuştu.
Bu KHK ile bir başka üniversiteden bölünme olmaksızın kurulan iki üniversiteden biri, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) olmuştu. Üniversite bünyesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknoloji fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivas Meslek Yüksekokulu bulunuyor.
Üniversite, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Savunma Teknolojileri Anabilim Dalı tezli yüksek lisans ve doktora programları ile Tarım Bilimleri Anabilim Dalı Tezli yüksek lisans ve Bitki Koruma doktora programında öğrenci alımına ve eğitim vermeye devam ediyor.
Medyascope'tan Zelal Direkçi'nin haberine göre, üniversitenin henüz binası olmadığı için yaklaşık üç yıldır öğrenci alımı yapamıyor ancak buna karşılık üniversiteye 11 yeni öğretim görevlisi alınacağı duyuruldu. Üniversite bünyesinde halen 102 kişi lisansüstü öğrencisi eğitim görüyor.
Resmî Gazete’de yer alan bilgilere göre SBTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ne üç profesör, iki doktor öğretim üyesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne bir doçent, iki doktora öğretim görevlisi, Rektörlük bünyesinde görevlendirilmek üzere ise iki öğretim görevlisi ve Sivas Meslek Yüksek Okulu’na bir öğretim görevlisi alınacağı duyuruldu.
SBTÜ rektörlüğünden daha önce yapılan açıklamada bir binanın inşaatının tamamlandığı ve üniversitenin şubat ayında yeni binasına taşınacağı belirtilmişti. Yeni binaya geçişle birlikte gelecek dönem lisans öğrencilerine eğitim verilmesine başlanması bekleniyor. SBTÜ’nün yüksek lisans öğrencileri ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi TEKNOKENT binasında eğitimlerine devam ediyor.
Köylerdeki ahırları üniversite yaptılar .... 🤪😡😠
Böyle bir çok üniversite ve bölüm var yanlış bilmiyorsam yıldırım beyazıt üniversitesi mimarlık bölümündede öğrenci yok ama akademik kadro 4-5 senedir tam kadro devam
Bir dakika haberde bir gariplik var 102 tane lisansüstü eğitim alan öğrencisi var diyor bu olabilir. Üniversitelerde bir bölüm açılacağı zaman önce kadro toplanır ve bina hazırlanır sonra bölüm açılır. Bizim ünide de güzel sanatlar açılacaktı önce kadro açıldı, bina yapıldı sonra bölüm lisansa açıldı. Bu aşama esnasında çalışan öğretim görevlileri vardı. Ayrıca bir üniden lisan üstü program alman o okulda çalıştığın anlamına gelmiyor. Haber kasıtlı olarak algı için çıkarılmış gibi