LinkedIn'de İşletmesine Bir Sayfa Açmak İsteyenlerin A'dan Z'ye Bilmesi Gereken Bütün Ayrıntılar

Bir LinkedIn işletme sayfası açmak müşterilerinizle bağlantı kurmanıza ve markanızı geliştirmenize yardımcı olur.

Bu sayfayı işinizi tanıtmak, ürün bilgilerini paylaşmak ve daha birçok amaçla kullanabilirsiniz. LinkedIn işletme sayfası profesyonel bağlantılar edinmenize ve markanızı hedef kitlenize pazarlamanıza yardımcı olabilir. Haydi gelin bir LinkedIn işletme sayfası hakkında bilmeniz gerekenlere birlikte bakalım...

1. Var olan sosyal medya sayfalarınızı gözden geçirin.

İşletmenizin sosyal medya profillerinde neler paylaştığınızı düşünün. Bu bilgilerden bazılarını LinkedIn sayfanızda da kullanabilirsiniz. Fakat tamamen kopyala yapıştır yapmamalısınız. Markanız net ve tutarlı olmalıdır fakat LinkedIn sayfanız diğer sosyal medya hesaplarından farklı ve yeni olmalıdır.

2. Rakiplerinizin sayfalarına bakın.

Rakiplerinizin LinkedIn hesaplarına bakarak onların güçlü ve zayıf yönleri hakkında bir fikir edinebilirsiniz. LınkedIn'in sunduğu tüm araçları kullanıp kullanmadıklarına bakabilirsiniz. Kendi sayfanızı onlarınkiyle kıyaslayarak LinkedIn sayfanızı nasıl geliştirebileceğinizi düşünebilirsiniz.

3. İletişim hedeflerinizi belirleyin.

LinkedIn'de bir işletme sayfası açmadan önce bunu yapmaktaki amacınızı düşünmeniz çok yardımcı olacaktır. Bu sayfayı açtığınızda hedef kitleniz kimler olacağını, bu platformun diğer platformlardan nasıl farkları olduğunu ve size ne gibi yararlar sağlayacağını düşünmelisiniz.

4. Pazarlama planınızı oluşturun.

Pazarlama planınızın LinkedIn sayfanızın iletişim amaçlarıyla aynı doğrultuda olması gerekir. Platformu nasıl kullanmanız gerektiğini anladıktan sonra burada yayınlayacağınız içerikler için iyi bir plan oluşturabilirsiniz. LinkedIn fotoğraf, video ve yazılı içerikler paylaşmanıza olanak sağlar. Bu yüzden paylaşımlarınızda bu seçenekleri kullandığınıza emin olmalısınız.

LinkedIn işletme sayfanızı nasıl kullanabileceğinize baktıktan sonra gelin LinkedIn sayfanızı açmak için izlemeniz gereken adımlara bakalım:

1. LinkedIn profilinize giriş yapın.

LinkedIn profilinize giriş yapın. İşletme sayfanızı kendi profiliniz aracılığıyla ayarlamak sizi otomatik olarak sayfanın yöneticisi yapar. Böylece ileride daha fazla yönetici ekleyebilirsiniz.

2. Bir LinkedIn sayfası yaratın.

Sağ üst köşedeki 'çalışma' sekmesine tıklayın ve seçenekler listesinden 'Bir LinkedIn sayfası oluştur.' seçeneğine tıklayın.

3. İşletmenizin büyüklüğünü seçin.

Daha sonrasında işletmenizin büyüklüğünü seçin.

4. İşletmenizle ilgili temel bilgileri ekleyin.

İşletme büyüklüğünü seçtikten sonra 'sayfa kimliği' sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada işletmenizin adı, tercih ettiğiniz URL, web siteniz, sektör, şirket türü ve slogan gibi temel işletme ayrıntılarınızı ekleyebilirsiniz. Bu aşamada aynı zamanda bir logo da ekleyebilirsiniz.

5. Sayfanızı oluşturun.

LinkedIn'in hüküm ve koşullarını kabul ettiğinizde, işletme sayfanıza yönlendirilirsiniz. Artık sayfanıza daha çok ayrıntı, açıklama, kapak resmi, konum ve hashtagler ekleyebilirsiniz.

6. İlk paylaşımınızı yapın.

Sayfanızı oluşturduktan sonra ilk gönderinizi yayınlayabilirsiniz. Bunu yapmak için 'gönderi başlat' sekmesini bulana kadar işletme sayfanızı aşağı kaydırın. Bu düğmeye tıkladığınızda ekranda bir metin kutusu görünecektir. Bir fotoğraf, video veya belge paylaşabilir, web sitenizin bağlantısını ekleyebilir ya da doğrudan metin kutusuna gönderinizi yazabilirsiniz.

7. İşletme sayfanızı inceleyin.

LinkedIn işletme sayfanızı tüm tanıdıklarınızla paylaşmadan önce her şeyin istediğiniz gibi olduğundan emin olmak için profilinizi kapsamlı bir şekilde gözden geçirin. Dil bilgisi ve noktalama işaretlerinin doğru kullanıldığından ve sayfanızda eksik bir bilgi olmadığından emin olun. Sayfanız ne kadar kapsamlı ve bilgilendirici olursa LinkedIn platformundan o kadar çok yararlanabilirsiniz.

Sayfanızı oluşturduktan sonra dikkat etmeniz gereken bazı noktalara bakalım:

1. Sayfanızı belirli aralıklarla düzenleyin.

İşletmeler sürekli gelişmektedir ve çevrim içi ortamlarda da değişimler oldukça güncellemeler yapmanız gerekir. İşletme sayfanızda belirli aralıklarla küçük değişimler yapmazsanız sayfa bir süre sonra markanızı tanıtmayan bir duruma gelecektir.

2. Sık sık paylaşım yapın.

LinkedIn sayfanızda paylaştığınız her gönderi %100 doğru hissettirmelidir. Sayfanızda sadece zorunda hissettiğiniz için paylaşım yaparsanız çok özenli olmayan gönderileriniz olacaktır. Eğer sürekli nitelikli içerikler paylaşmaya vaktiniz yoksa bu konuda çalışanlarınızdan yardım almayı deneyebilirsiniz.

3. Stratejik gönderiler paylaşın.

Hedef kitleniz hakkında net bir fikriniz olduğunda o kitleye doğrudan hitap etmek için stratejik gönderiler paylaşmak daha kolay olacaktır. Farklı içerik biçimleriyle denemeler yapın ve hangilerinin iyi tepki aldığını kontrol edin. İlgi çekici paylaşımlar yapmayı deneyin.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.👇

Küçük İşletmelerin ve Yeni Girişimcilerin Başarısız Olmasına Neden Olan Ufak Ama Önemli Detaylar
Çıraklıktan Ustalığa Geçmek İsteyen Herkesin Mutlaka Hayatına Dahil Etmesi Gereken Yöntemler
Girişimcilerin Başarılı Olmak Adına Aslında Neleri Feda Etmeleri Gerektiğini Adım Adım Açıklıyoruz

Popüler İçerikler

"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti