Linet Kimdir, Kaç Yaşındadır, Aslen Nerelidir? Linet Eurovision'da İsrail'i Temsil İçin Yarışıyor

Tel Aviv doğumlu Türk asıllı Yahudi şarkıcı, geçtiğimiz günlerde kadınların da zorunlu askerlik yaptığı İsrail’de asker kaçağı olduğunu açıklamıştı. Koronavirüse yakalanan ve atlatan Linet, Eurovision'da İsrail’i temsil etmek için XFactor adlı yarışmaya katıldı. Bir üst tura geçmeye hak kazanan Linet ile ilgili sosyal medyada yapılan aramalar çoğalmış durumda. Peki, Linet kimdir, kaç yaşındadır? İşte Linet’in merak edilen tüm hayatı…

Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesi bulunan Linet, İsrail’i Eurovision'da temsil etmek için kolları sıvadı. XFactor adlı yarışmaya katılan ve İbranice 'Güneş' ve bir dönem Burhan Çaçan'ın seslendirdiği 'Akşam Olmadan' şarkısını söyleyen Linet, ikinci tura geçmeye hak kazandı.

Yarışmada ayrıca Türk kökenli İzmirli bir aileden gelen Sapir Saban da yer aldı.

Linet Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Linet Menaşi, 5 Mart 1975’te İsrail başkenti Tel Aviv’de dünyaya gelmiştir. İsrail'de doğup büyümüştür. Annesi bir dönemlerin önemli Türk sanat müziği şarkıcılarından olan Bursalı Leyla Özgecan, babası ise İstanbullu Şumuel Menaşe'dir.

İlk albümünü 10 yaşında İsrail'de yapan Linet, 1993 yılında Ani Ana isimli şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması İsrail elemelerine katılmıştır. Türkiye'deki ilk albümü 1995 yılında yayınlanmıştır. Türkçe ve İbranicenin yanı sıra Arapça ve İngilizce şarkılar da söylemektedir.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Resmen Gençleşmiş! Şarkıcı Linet'in Geçmişten Günümüze Hepinizi Şoklardan Şoklara Sokacak Değişimi

Popüler İçerikler

Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti