Limon İçin Saksı Seçimi Nasıl Olmalı? Limon Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

C vitamininden bahsetmeye başlasak insanların aklına ilk gelen şey kesinlikle limon olur. Buda limonun hayatımızdaki yerini ayrı kılan bir özelliktir. Eskiden beri hastalandığımızda ilk akla gelen nane limon çayı, ya da limonlu ballı ıhlamur olarak biliniyor. Anlayacağınız insanoğlu ve limon ayrılmaz bir ikili olarak hayatlarını bir ömür boyu sürdürecektir. Şifa kaynağı olarak tüketilen limonu evinde yetiştirmek isteyen de birçok kişi bulunuyor. Bunun için limona dair bazı detayları bilmek gerekiyor. Peki limon için saksı seçimi nasıl olmalıdır? Limon bakımı nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Limon narenciye familyasından gelen bir meyve türü olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi citrus olarak adlandırılan limonun anavatanı çok fazla bilinmemektedir. Ama ülkemizde ilk olarak Antalya'da yetiştirilmeye başlanmış ve ardından da iklimi sıcak olan birçok ilimizde de yetiştirilmeye devam edilmiştir. Geçmiş tarihlerimizde en çok ticareti yapılan meyve olarakta ilk sıralarda yerini almaktadır. Limon sıcağı güneşi seven bir meyvedir uygun ortamlarda yetişirse sizlere harika sulu meyveler vermemesi için hiçbir sebep yoktur. Limon yetiştirmek isteyenler limon bakımının detaylarını internet üzerinden araştırıyor. Limon bakımının detaylarına ve limon için saksı seçimine dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Limon İçin Saksı Seçimi Nasıl Olmalı? Limon Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Limon yetiştirmek için öncelikle işe uygun bir saksı seçerek başlamamız faydalı olacaktır. Saksı seçerken saksımızın 10 ila 15 litrelik olması ilk etapta işimizi görecektir. Daha sonraki dönemlerimizde limon ağacımızın büyüklüğüne göre bizde saksılarımızı hep bir boy büyüğü ile değiştireceğiz. Halk arasında şöyle düşünceler vardır; 'Zaten limon kocaman oluyor ilk ekerken küçücük fidanları kocaman saksılara ekebiliriz.' Bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır kural her zaman küçülen saksıların bir boy büyüğü ile değiştirilmesi uygun olacaktır. Saksı toprağının kaliteli olanlarını tercih etmelisiniz. Limon veriminin iyi olmasını istiyorsanız iyi drene edilmiş toprak kullanmanız yararlı olacaktır.

Limon ağacımızın bakımın da en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de uygun sıcaklıktır. Eksilere düşen sıcaklıklar meyvelerimizin dökülmesine bozulmasına sebep olur. Limon 45 derecelere kadar sıcaklıklara dayanabilen bir meyvedir. Güneş bu meyve için olmazsa olmazların başında gelir. Aydınlık ortamlarda bulundurulmalı rüzgar alan alanlardan korunmalıdır. Suyu çok fazla sevmeyen limon, mevsimine uygun sulanmalıdır. Bahar ayların da 2 ile 7 gün arası bir sulama yeterli olacaktır. Bu oran ne çok sulu ne çok kuru olmalıdır, nemli bir toprak limon için en tercih edilendir. Yaz aylarında iki günde bir sulama yapılabilir, fakat toprak her zaman kontrol edilmeli.

Yılda en az bir kere taç budama yapmak limonumuzun sağlıklı bir şekilde büyüyüp bol meyveler vermesini sağlayacaktır. Saksılarımızda yetiştirdiğimiz limon ağaçlarımız için de ayda bir kere gübreleme yapmakta fayda vardır. Meyveler büyüyüp olgunlaşmaya başladıktan sonra azot ve potasyum içeren gübre kullanabilirsiniz. Çinko, magnezyum ve demir içeren yaprak gübresi de kullanmanız faydalı olacaktır. Bu da yapraklarınızın güneşten yanmamasını ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Siz limon sever dostlara şimdiden kolay gelsin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Limon Nasıl Sulanır? Limon Güneş Sever mi?
Limon Çekirdekten Nasıl Ekilir? Limon Ekimi Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı