Letoon Antik Kenti ve Letoon Kutsal Alanı, Muğla Seydikemer'de yer alan bir antik kent. Kentte en eski yerleşim izleri MÖ 7. yüzyıla kadar gidiyor. Bugüne kadar ele geçirilen kalıntılar ve harabeler, buranın bir dini merkez olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda buranın politik bir alan olduğu da ifade ediliyor.
Letoon Antik Kenti Örenyeri merkezinde yan yana üç adet tapınak yer alıyor. En kuzeydeki Leto'ya, ortadaki Artemis'e ve güneydeki ise Apollon'a adanmış. Bu tapınakların güneybatısında ise bir çeşme var. Aynı zamanda hemen doğuda da bir kilise bulunuyor. Kentin kuzeyinde Helenistik Dönem'e ait bir tiyatro da var.
Artemis ve Apollo’nun annesi Leto’ya adanmış olan en büyük tapınak civarında Grekçe, Aramice ve Likçe yazılmış bir kitabe bulunmuş ve bu kitabe Fethiye Müzesinde sergileniyor. Doğuda yer alan Dor tarzında yapılmış olan Apollo Tapınağı, Leto'ya göre daha az korunmuş durumda. En küçük olan ise Artemis Tapınağı.
Letoon, Milattan Sonra 7. yüzyılda terk edilmiş bir alan. Burası hemen yakınında yer alan Xanthos ile birlikte Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı- UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alınmış. Bu yönüyle de turistler tarafından yılın her döneminde ziyaret ediliyor.