Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Yıldırım: 'O terörist başı Türkiye'ye gelecek ve hesap verecek'

Fethullah Gülen ile ilgili konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 'O terörist başı Türkiye’ye gelecek, hesap verecek' dedi ve salondaki 'idam isteriz' sloganları üzerine şöyle devam etti:

'Meclis’i bombalatan, Türkiye’nin silahını Türkiye’ye doğrultan o adam, hak ettiği cezayı mutlaka alacak. Şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yıldırım, 7 Ağustos tarihinde milyonlarca kişinin ve kendisine ek olarak Cumhurbaşkanı, CHP lideri ile MHP liderinin de katılımıyla gerçekleştirilen Yenikapı mitinginin bir dönüm noktası olduğuna işaret etti. Yıldırım, 'Abdülhamit Han da oradaydı, Mustafa Kemal de oradaydı, Mehmet Akif Ersoy da oradaydı Nazım Hikmet de oradaydı. Cumhur oradaydı, Cumhurun reisi, başkomutan oradaydı. Biz hepimiz oradaydık, CHP'si, MHP'si, onların saygıdeğer genel başkanları, parti mensupları oradaydı' dedi.

Tarihi Miting: 5 Milyon Kişi Yenikapı'daydı

'15 Temmuz’da, 7 Ağustos’ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık' diyen Binali Yıldırım, 'Bir kez daha Hakk’ın ve halkın gücünün, tankın gücünden çok daha fazla olduğunu dünya âleme gösterdik' ifadelerini kullandı.

Demirtaş: 'Gülen ile ilişkisi olmayan tek parti HDP'dir'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı atay çıkaran CHP ve MHP liderlerine seslenerek, 'Geriye doğru gidin, çatı adayını kim önerdi? MHP-CHP darbe karşıtı selamlama yapıyor ya, çatı adayı tim tarafından belirlendi. Yoksa bir gece siz uyurken sizin de rüyanıza mı geldi? Çıkın açıklayın' dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Demirtaş, Yenikapı'daki mitinge davet edilmemeleri konusuna da değindi.

Bir araya gelen milyonlarca insanın duygusunu iyi anladıklarını, saygın bir tutum sergilediklerini söyleyen Selahattin Demirtaş, 'Ama Yenikapı'daki sahne için aynı şeyi söyleyemeyiz' dedi ve ekledi: 

'Halkın duruşu ne kadar saygınsa sahnedeki iki yüzlülük de o kadar çirkindir. HDP orada yoktur, çünkü Fethullah Gülen ile ilişkisi olmayan tek parti HDP'dir. MHP, CHP, AKP’nin üst düzey yöneticileri ise yakın zamana kadar organik ilişkidedir.'

Mitinge davet edilmemelerine ilişkin, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Davet edersem gazilere, şehitlere bunu anlatamam' sözlerini de eleştiren Demirtaş, aralarında Berkin Elvan, Tahir Elçi, Ceylan Önkol ve Hurşit Külter'in de olduğu bazı fotoğraflar göstererek, 'HDP hiçbir şey olmamış gibi oraya gitseydi Ceylan’ın gözlerine bakamazdı” dedi.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin grup toplantısı olmadı

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı