LGS Sonuçları Açıklandı: 565 Öğrenci Tam Puan Aldı

Milli Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında 1 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sınavda 565 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtladığı belirtildi.

Adaylar, sınav sonuçlarını 'meb.gov.tr' adresinden öğrenebilecek. 

AA'da yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tabloları da yarın açıklanacak.

Soru iptali yok

Sözel bölümde öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil alt testlerinde toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika cevaplama süresi verildi. Sayısal bölümde yer alan Matematik ve Fen Bilimleri alt testlerinde toplam 40 soru soruldu ve öğrencilere 80 dakika süre verildi. 

Merkezi sınava 1 milyon 74 bin 13 öğrenci başvurdu, bu öğrencilerden 1 milyon 29 bin 555'i sınava katıldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 8. sınıftan mezun olan öğrencilerin yüzde 85,08'i merkezi sınava katıldı. 

Sınav sonrasında her iki oturuma ait hiçbir soru iptali olmadı.

'Kız öğrencilerin ortalamaları erkek öğrencilerden daha yüksek'

MEB, 1 Haziran 2019'da yapılan LGS sınav sonuçları ile ilk kez 'Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu'nu da yayımladı:

  • Matematik ve fen bilimlerindeki başarı 2018'e göre arttı.

  • Yabancı Dil alt testi dışındaki tüm alt testlerde 2019 merkezi sınavda boş bırakılma oranları düştü. 

  • Kız öğrencilerin ortalamaları matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek.

  • Anne ve baba eğitim düzeyleri ilkokuldan lisansüstüne kadar gruplandırılmış ve eğitim düzeyi arttıkça öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalamalarının da arttığı belirlendi.

  • 565 öğrenci, merkezi sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı. Bu öğrencilerin 66 farklı ilde bulunduğu belirlendi.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
"Seçimi Murat Kurum Kazanacak" Diyen Astrolog Nuray Sayarı Kendisine Yanlış Doğum Bilgisi Verildiğini Söyledi
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.06.2019

İlk yüzde 10 çok şanslı,ya geri kalan yüzde 90?

24.06.2019

Geçen yıl ben de yüzde ona girmiştim ama emin olun şanslı falan değilim. Yüzde onda olmama rağmen basit bir mahalle lisesinde okuyorum şu an ve okul ortamım cidden berbat. Neden nitelikli liseye gitmedim? Çünkü nitelikli liselerin büyük bir bölümünü imamhatipler ve meslek liseleri oluşturuyordu. Benim tercihim de mahalle lisesi oldu (olmak zorunda kaldı)

25.06.2019

Benim zamanımdan beri bu canına yandığımın sınavları var. Ne zaman değişecek bu sistem çok merak ediyorum. 400 puan çeken kızım bu yüzdelik dilim hikayesinden dolayı ağlıyor dünden beri. Madem bir eleme sistemi olacak zor sor elenen elensin. Nedir bu ızdırap anasını satayım senelerdir bizleri maymun ettiler.

26.06.2019

400 puan aldım ben de aynı durumdayım. Hiçbir lisenin geçen sene kapattığı yüzdelik dilimine giremedim. Ondan beteri MEB'in sitesinden sorgulama yaptım ve adresimde, komşu adreslerde ve adres dışında hiçbir okul bulunmadığını gördüm. Neymiş efendim il milli eğitim müdürlüğüne gidecekmişim.

25.06.2019

Tabi ki geçen seneden iyi olacak . Geçen sene çocukların burnundan getirdiniz herşeyi .Yazık.

TÜM YORUMLARI OKU (11)