O halde öncelikle kızlarımızı eğitmeliyiz ki, ilk eğitimlerimiz doğru ve sağlam
olsun. Olayı çok basite indirgememiz gerekirse; biz, ilk süt emme eğitimini alıyoruz. Ancak sonra bu eğitim farklılaşıyor ve daha önceden sağılmış sütü emme sürecini de öğreniyoruz. Bu bağlamda, ilk öğretiler, anneden geliyor. Onların bu sebeple baş tacımız olduğunu anlamalı, kabul etmeli ve içselleştirmeliyiz. Sürekli şiddet, eşitsizlik haberleri var ve bu durum, bu eşitsiz ve sorunlu yapıyı güçlendiriyor. Doğru eğitilen kadın ve doğru eğitilen erkeklerle birlikte; eğitim de doğru şekilde başlayabilir. Değer vermeyi öğrenecekler, değer görmeyi öğrenecekler. Ben sana değer veriyorum, ben değer görüyorum bilinci kişiye kazandırılmalı.
Çin örneğini verelim. Model ne: ucuz iş gücü, kusursuz seri üretim. Bu belli bir süre sonra Çin’e yetmedi. Bunun üzerine, küresel marka satın almaları başladı. Baktı Çin imajı yine yeterli değil. Markaları zorluyor. Bu sefer kendi içlerine dönüp, kendi içlerinde bu gücü sağlama amacıyla bir proje üretti. Örneğin fantastik edebiyatı zorunlu ders olarak koydu, yaratıcılık yeteneğini arttırmak için. Daha neler neler yaptı.
Mesele sadece yetenek değil yani ama onu da tartışalım. Yetenek, eşsiz, değerli, başarının ve ilerlemenin destekçisi. Ancak ne yazık ki her zaman değer görmüyor, her zaman desteklenmiyor, geliştirilmiyor. Çoğunlukla hayat koşturmacası içinde, büyüme sürecinde köreliyor ve yitip gidiyor. Oysa her şey renkli kalemlerle, buzdolabına sılan rengârenk, keyif dolu resimlerle başlıyor. Kimi zaman ağaç pembe, kimi zaman güneş yeşil. Böyle olmaz demiyoruz hiç, çocuktur, hayal gücü geniş diyoruz. Eğer o güneşi yeşil görmek istiyorsa, onun dünyasında güneş yeşildir, işte o kadar! Kimse Newton’a deli diyor mu şimdilerde? Eğer o elmayı yer çekimi olarak gördüyse, elma yer çekimidir. Bugünkü fizik kanunlarının temeli, onun hayal gücünden üremiştir.
el kadar bebeye haftada matematikten 4 konu hayat bilgisinden 2 konu işlet.. Sonra yetenek yok Üniversiteye gitmenin çok önemli olduğunu aşıla ilk okuldan itibaren sınavla bastır çocukları anca ders çalışsınlar kalem tutma yeteneği gelişir tabi sadece.. Herkes Lise Ünv. bitirince bi halt olacağını sanıyor ama olmuyor işte..