Leman Sam'ın Twitter'daki "Soysuz Araplar" İfadesini Kullandığı Paylaşım Tepkilerin Odağında

Sanatçı Leman Sam'ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımdaki 'soysuz araplar' ifadesi ırkçılık yaptığı eleştirileriyle gündem oldu. 'Daha bunlar iyi günler' diyen Sam, 'Yakında ekmeğe, toprağa da ortak olacaklar' ifadelerini kullandı.

Leman Sam, Türkiye'deki sığınmacılar ile ilgili son dönemdeki olaylar ve basında yer alan haberlere atıfla Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

'Yıllar önce bu soysuz araplara tepkili olduğum içi uzun süreli lince maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler. Ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar, tecavüzler, sonu yağmadır bunun. Hiç şikayet etmeyin, göz göre göre geldi.'

O tweet şöyle 👇

Leman Sam daha sonraki paylaşımda ise "Elbette iyileri de var ancak onlar da burada kalmak istemiyor, burayı kullanıp kapağı Avrupa, Kanada ve diğer uygar ülkelere atıyorlar" dedi.

Sam'ın tweeti "ırkçılık" içerdiği sebebiyle tepkiyle karşılandı.

Kendisini destekleyenler de vardı:

Öte yandan Sam'ın söz konusu tweeti Twitter tarafından kaldırıldı.

Leman Sam da yeni bir açıklama yaparak genelleme yapmasının yanlış olabileceğini ve tepkisinin Başakşehir'de arabasını yol kenarındaki köpeklerin üzerine sürüp ölümlerine neden olan Katar uyruklu kişiyle ilgili haber üzerine olduğunu söyledi.

O haber:

Başakşehir'de Köpeği Bile Bile Ezen Sürücü Tutuklandı

Diğer içeriklerimiz:

Ekrem İmamoğlu ile Vatandaşın Sokaktaki Samimi Diyaloğu ve Bir Garip "Yaka Mikrofonu" Tartışması
"Enes Kara'nın İntiharı Üzerinden Ezanlar Sussun İstiyorlar" Diyen İhsan Şenocak'ın Pes Dedirten Mağduriyeti
Abdulkadir Selvi'ye Göre İkinci 20 Yılını Planlayan AKP'nin Yeni Vizyonu "Zengin Birey Güçlü Devlet" Olacakmış

Popüler İçerikler

ODTÜ Mezuniyet Törenindeki Pankartlarda Kendini Gören Hande Yener Öğrencilerle Büyük Gurur Duydu!
Dilan Polat Herkesin Merak Ettiği "Görgüsüz Paylaşımlar Devam Edecek mi?" Sorusuna İlk Kez Yanıt Verdi
"Türkiye'ye Son Gelişimdi!": İngiliz Turist Dalaman Havalimanı'ndaki Fiyatlar Karşısında Şoke Oldu!
YORUMLAR
12.01.2022

ee doğru demiş

12.01.2022

Milletlerin sahip olduğu karakteristik özellikler vardır. Örneğin Fransızlar biraz kendini beğenmiş olurlar, Amerikalı'lar özgür ruhlu ve şiddete meyillidir. Türkleri hepimiz biliyoruz :) Çünkü her ülkenin kültürü, ekonomisi vb. değişkenleri farklıdır. Afganlarda çok tecavüz olayı yaşanır çünkü cinselliğe karşı çok geri kafalıdırlar, İranlı'ları genellikle dolandırıcılık haberlerinde görürüz çünkü ekonomi kötü, millet hırsızlık ve dolandırıcılıkta master yapmış. Arapların da kötü özellikleri var ve hümanist olacağız diye bunları göz ardı etmek mantıklı değil. Suriyeli arkadaşım bile "Araplardan nefret ediyorum" diyorsa benden çok tolerans beklemeyin.

12.01.2022

Aklı başında olan Araplar bile durumun farkında. Öğretmenlik yapan başka bir Suriyeli tanıdığım "Türk olsam ben de nefret ederdim, sürekli dilencilik yapıyorlar ve her yerde insanları rahatsız ediyorlar." demişti. Yine durumu iyi başka bir Suriyeli tanıdığım o çocuklardan birinin eğitim masraflarını üstlenmek isteyince çocuğun ailesi "Senin gibileri çalışıyor diye insanlar bizim de çalışmamız ve okumamız gerektiğini söyleyip para vermiyor" diye üstüne yürümüştü.

Dini anlatırken bile peygamber Muhammed'e en büyük düşmanlığı yapan yine kendi ırkı değil miydi..? yani Araplar.. şimdi niye buna bu kadar tepki gösteriliyor.. ? o yüzden hep derler ya Arap'tan dost olmaz diye.. eee o zaman ya dininiz yalan ya peygamberiniz yalan ya da Araplar hakkında anlatılanlar yalan..

13.01.2022

başkasına cahil diyene kadar ilk dönem islam tarihini bir aç oku önce. bilgin yok fikrin var.

TÜM YORUMLARI OKU (59)