ABD Tarihinin En Kanlı Silahlı Saldırısı: Las Vegas Katliamı'nda '59 Can Kaybı, 500'ün Üzerinde Yaralı'

ABD'nin Las Vegas kentinde, 'Route 91 Harvest' müzik festivalindeki bir konser sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Las Vegas polisinin son verdiği bilgiye göre 59 can kaybı, 500'ün üzerinde yaralı var. Ancak konser alanında binlerce kişi olduğu ve bu sayının artabileceğinden endişe ediliyor. Polis saldırganın 64 yaşındaki Stephen Paddock olduğunu açıkladı. Bir otelin 32'nci katından kalabalığın üzerine ateş açan Paddock'un intihar ettiği aktarılıyor. Saldırganın tam 10 adet silahı parça parça odasına taşıdığı, yarı otomatik silahları, otomatik olacak şekilde modifiye ettiği basına yansıyan bilgiler arasında. Nevada, eyaleti silah kullanımı ile ilgili yasaların en esnek olduğu eyaletlerden biri. Öte yandan Reuters, saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.  FBI ise saldırganın, eylemi üstlenen IŞİD dâhi herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını açıkladı.  Las Vegas Katliamı, ABD tarihinin 'en ölümcül silahlı saldırısı' olarak kayıtlara geçti. Ülkede bayraklar yarıya indirildi... 

İşte detaylar...  

Saldırı, yerel saatle 22:30'da meydana geldi.

AFP

Reuters haber ajansı, Mandalay Bay Oteli'nin 32'inci katından ateş açıldığını duyurdu.

Saldırı, country müzik şarkıcısı Jason Aldean'ın konseri sırasında gerçekleşti.

Las Vegas Polis Şefi Joseph Lombardo, 'bölge sakini' olarak nitelediği saldırganın 64 yaşındaki Stephen Paddock olduğunu açıkladı.

Las Vegas polisinin, saldırganın kız arkadaşı olduğu düşünülen Marilou Danely adlı kadının da yerini tespit ettiği açıklandı. Saldırı sırasında Danley'nin saldırgan ile otelde olup olmadığı netlik kazanmadı.

Mandalay Bay Oteli'nin 32'nci katından kalabalığın üzerine ateş açan Paddock'un intihar ettiği açıklandı.

Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı ilk etapta bir şüphelinin öldürüldüğünü aktarmış ancak başka bilgi vermemişti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı, olayın ardından Paddock'u etkisiz hale getirdiğini duyurmuştu.

Fakat günün ilerleyen saatlerinde yapılan açıklamada, Paddock'un, polis olay yerine varmadan önce intihar ettiğini kaydetti.

NBC'nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Paddock'un sabıka kaydı mevcut.

AFP

Silahlı saldırının oluş biçimi akıllara Bataclan konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısını getirdi.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, paniğe kapılan insanların koşarak alandan çıkmaya çalıştığı görülüyor 📹

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor... 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

McCarran Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar, güvenlik gerekçesiyle bir süreliğine durduruldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Olayın ardından önce Twitter üzerinden başsağlığı mesajı paylaşan Trump, Beyaz Saray’da da kamera karşısına geçerek açıklama yaptı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

VOA'nın aktardığı bilgiye göre Trump, Las Vegas’taki saldırıyı “tam bir şer eylemi” olarak niteledi.

Trump, 50’yi aşkın kişinin ölümüne, 500’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan olayın ardından Amerikan halkının “üzüntü, şok ve kederde” birleştiğini söyledi ve şöyle devam etti:

Amerika’nın, trajedi ve korku anlarında bir bütün olarak biraraya gelir. Her zaman böyle olmuştur. Birliğimiz kötülük tarafından parçalanamaz, bağlarımız şiddet tarafından kırılamaz.'

Olay yerinden ajanslara yansıyan görüntüler ise şöyle 👇

Reuters, AFP, NBC

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR
02.10.2017

Allah yardımcıları olsun, bu habere sevinenler için: Bir gün bir Yahudinin cenazesini götürüyorlardı, mescidin önünden geçerken cenazeyi gören Hz. Peygamber Efendimiz (sav) ayağa kalktı. Sahabeden biri, “O Yahudidir...” dediğinde, Hz. Peygamber Efendimiz (sav), “Ama insan değil mi?”demiş ve insanlara olan saygısını bir kez daha göstermişti ümmetine.

02.10.2017

aynen..

ABD hükümetinin yaptıklarından dolayı bu insanların ölmesine sevinenler varsa yabancılar neden bizi sevmiyor demeyin.Neden sevmediği ortadadır.Ortadoğu'daki de Afrika'daki de ABD'deki de insan.Hepsini korumalıyız.

02.10.2017

insanların ölmesine değil, ABD'nin başına olay gelmesine seviniyoruz, gönül ister ki hiç kimse ölmesin ama ABD zora düşsün.

02.10.2017

Ulan Sizin Allah belanızı versin Kansızlar Şu yorumlara Bak. Bu kadar sığ Bu kadar cahil bir ülkede Sizlerle yaşamak Kadar igrenc birşey yok. İnsan Lan onlar. Siz müslümansınızda Ne oluyor ?? Oh olsun , iyi olsun , Aman içiyorlardi , Aman öylelerdi. Siz mi Karar veriyorsunuz Lan . Müslümanlık böyle Olmuyor içiniz deki bütün insanlığı ve iyi niyeti bitirmiş Lanetten farkınız yok sizlerin ! Hepsinin Anası Babası var Hayalleri var.. 1 Avuç terörist bitirilmiyorsa ve bizim Abilerimiz kardeşlerimiz Ölüyorsa Bitirmeyenleri Sorgulayacaksınız !

TÜM YORUMLARI OKU (161)