Laik Bir Ülkede Kadın Olmanın Güzelliklerini Gözler Önüne Seren İran’daki Devrim Öncesine Ait 17 Fotoğraf

Yaklaşık yarım yüzyıl önce, İran laik bir devletti. Kadınlar istedikleri gibi giyinip, erkeklerle iletişim kurabiliyor ve eğitim alabiliyorlardı. Ülke hızlı bir şekilde gelişiyordu fakat 1979 yılında İslam devrimi gerçekleşti ve her şey ciddi bir şekilde değişti. 

İran'ın İslam devriminden önceki halini gösteren bu fotoğraflara çok şaşıracaksınız. Buyurun...

1. Shahrestan Köprüsü'nde Vogue Magazine için çekilmiş bir fotoğraf. (1969)

2. Bugün tekrar moda olan mini etekler ve uzun çizmelerle İran kadınları:

6. 1970'lerde İran'da bir dergi için çekilen fotoğraf:

7. 1973, Tahran

9. 1970'li yıllarda İranlı öğrenciler:

12. İslam devriminden önce İranlı öğrenciler:

13. Tahran, devrimden önce bir lise...

14. #1979'danönceİran

16. 1975, Tahran

Bonus: Vogue'un fotoğraf çekimi, 1969

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
YORUMLAR
12.03.2019

Atatürk iyi ki bizim liderimiz. Bize kattığı modernlik, medenilik ve en önemlisi sahip olduğumuz haklar adına minnettar olmalıyız.Bunu şu an ne kadar koruyup kolluyoruz orası muamma. Laiklik giyim , kuşam değil ama bunlar medeniyetin bir göstergesi çünkü herkes istediğini giyiyor. Belli kalıplara sığdırılmadan, kurallar olmadan. Ve en önemlisi devlet dini kullanıp hayatını sınırlamıyor. Yaşa Mustafa Kemal Paşa!

Pasif Kullanıcı
13.03.2019

Ulan yıl oldu 2019 "Laiklik = g.tün başın açılma seviyesi" gibi dibine kadar "sığ" bir algıdan kurtulamadınız hala amk. 20 senedir şu "laik dönem İran" fotoğrafları paylaşılıp duruyor internette sürekli. Sizin bu yobazlığınız yüzünden bugün rejim değişmeden şeriat halindeki İran'dan beter hale geldik. Zamanında milletin türbanına kafayı takmasaydınız. Milleti sırf türbanlı diye mezuniyet törenlerine almayıp, o..pu çocuğu gibi davranıp türbanından dolayı darp etmeseydiniz, nezarethanelere tıkmasaydınız, eğitim ve iş olanakları konusunda eşit fırsatlar tanısaydınız bugün kimse sizin yaşam biçiminize burnunuzu sokamazdı. Dün ektiğiniz nefret tohumlarının bugün meyvesini topluyorsunuz.

13.03.2019

kardeşim baş örtüsüne hiçbir zaman karşı çıkmadık fakat siyasi amaçlar uğruna takılan türbana her daim karşıyım Atatürk'ün bizzat kaldırttığı kara çarşafa bağladığın şekle göre hangi cemaatten olduğu belli olan türbana kadın erkek eşitliğini savunurken ayrı otobüslere binmek isteyen görünmez türbanlı kafalara 4 yaşındaki kız çocuğuna evlenebilir zihniyetiyle başının bağlanmasına karşıyım

12.03.2019

Yıllarca uyardılar ama kimse devrimi ciddiye almadı ta ki olayın ciddiyetini kavrayana dek, ardından binlerce kadın sokağa döküldü ama artık çok geçti.Polis kalabalığın dağılmaması üzerine kadın protestoculara ateş açtı ve yüzlerce kişi hayatını kaybetti.... Türkiyede de olan şeyleri şu an kimse ciddiye almıyor ama 15-20 yıl içinde aynı şeylerin yaşanmayacağı ne malum?

TÜM YORUMLARI OKU (87)