Laboratuvarda Üretilen Mini Beyin Bilgisayar Oyunu Oynamayı Öğrendi

Bilim insanları tarafından basit bir bilgisayar oyunu olan Pong'u oynayabilen beyin hücreleri üretildi. Laboratuvar ortamında geliştirilen beyin hücrelerine 'mini beyin' ismi verildi ve bu 'şeyin' etrafını hissederek tepki verdiği belirtildi.

Neuron dergisine yazan Cortical Labs şirketinden Dr. Brett Kagan, bir laboratuvar kabında büyütülen ilk "hissedebilen" beyni yarattığını iddia etti.

Mini beyinler, beynin çok küçük olduğu genetik hastalık mikrosefaliyi incelemek için ilk olarak 2013’te üretilmişti ve o zamandan bu yana beyin gelişimi araştırmalarında kullanılıyor. Ancak bu çalışmada ilk kez, bir bilgisayar oyunu gibi bir dış çevreye uyarana bağlanıp, etkileşim kuruldu.

Araştırma ekibi bir fare embriyosundan alınan kök hücrelerden 800 bin beyin hücresi büyüttü. Bu mini beyini de oyundaki topun ne tarafta ve alttaki çubuğa ne kadar uzaklıkta olduğunu ileten elektrotlara bağladılar. Beyin hücreleri oyun devam ettikçe daha az enerji harcamaya başladı.

Mini beyin, oyunu oynamayı beş dakikada öğrendi. Topu çoğunlukla kaçırsa da, başarı düzeyleri rastgele şansın çok üzerindeydi. Fakat araştırmacılar, bilinci olmadığı için bir insan gibi Pong oyunu oynadığının farkında olmadığını vurguladılar.

Dr. Kagan, bu teknolojinin en nihayetinde Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıklara yönelik tedavilerin test edilmesinde kullanılabileceğini umduğunu söyledi.

İlginizi çekebilir👇🏻

Yapılan Bir Araştırmaya Göre İlk Kez Baba Olan Erkekler Beyin Küçülmesi Yaşayabilir!
Beyin Bedava! Çoklu Zeka Türleri Nelerdir ve Hangi Zeka Türüne Sahip Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!