La Liga'da Son 8 Sezonda 6. Kez Şampiyon Barcelona!

İspanya La Liga'nın son hafta maçında Granada'yı 3-0 yenen Barcelona 91 puanla şampiyon oldu. Barcelona'ya galibiyeti getiren gollerin üçünü de Suarez attı. Milli futbolcumuz Arda Turan, 78. dakikada Rakitic'in yerine oyuna dahil oldu. Deportivo'yu 2-0 yenen Real Madrid ise puanını 90'a yükselterek ligi 2. sırada tamamlayabildi. 

İspanya La Liga’nın son haftasında şampiyonluk mücadelesi veren 88 puanlı Barcelona, Granada deplasmanına; 87 puanlı Real Madrid ise Deportivo deplasmanına konuk oldu.

Maça mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Real Madrid’in şampiyon olması için aynı zamanda Barcelona’nın puan kaybetmesi gerekiyordu. Eflatun beyazlılar, Cristiano Ronaldo’nun attığı gollerle maçı 2-0 kazandı. 

Madrid ekibinin Portekizli yıldızı Ronaldo, bu maçta attığı 2 golle birlikte gol sayısını 51’e çıkardı ve bu sezon da 50 gol barajını aştı. 

Ligin son haftasında 3 puanı hanesine yazdıran Real Madrid, puanını 90’a çıkardı. Ancak Barcelona’nın da galip gelmesiyle ligi 2. sırada bitirebildi.

Haftaya 88 puanla Real Madrid’in 1 puan önünde giren Barcelona, şampiyonluğun en büyük favorisiydi. 

Katalan ekibi, Granada deplasmanından Suarez’in golleriyle 3-0 galip geldi. Bu galibiyetle puanını 91’e çıkaran Barcelona La Liga’da 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu.

Son 8 sezonda 6 kez şampiyon olan Barcelona, La Liga tarihinde ise 24. şampiyonluğuna ulaştı.

2008-09 sezonundan beri Messi ve Ronaldo haricinde gol kralı olan ilk isim Suarez

Maçtaki tüm gollere imza atan Suarez, son 4 maçında 3. kez hat-trick yaptı. Bu sezon toplamda 40 gol atan Uruguaylı yıldız ligin gol kralı oldu. Gol kralı olan Suarez ayrıca 2008-09 sezonundan beri La Liga'da süren Messi-Ronaldo hegemonyasına son vermiş oldu.

Arda Turan'ın ikinci La Liga şampiyonluğu

Milli futbolcumuz Arda Turan ise kariyerinin ikinci La Liga şampiyonluğunu elde etti. Arda Turan, ilk La Liga şampiyonluğunu 2013-2014 sezonunda Atletico Madrid formasıyla yaşamıştı.

Messi ve Iniesta 8. kez La Liga şampiyonu olarak Xavi'nin rekoruna ortak oldu

Barcelona'nın yıldızları Messi ve Iniesta, 8. kez La Liga şampiyonu olarak Xavi'nin rekoruna ortak oldular. 

Katalan ekibinin formasıyla topldam 27. kez bir kupa zaferi tadan Arjantinli oyuncu, henüz 28 yaşında olmasına rağmen kulüp tarihinin en fazla sayıda kupa kazanan isimlerinden biri olmayı bildi. 

29. şampiyonluğunu elde eden Iniesta ise tarihte en çok şampiyonluk yaşayan İspanyol futbolcu oldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.05.2016

Sonuna kadar hakettiler.

14.05.2016

Nerden biliyorsun 38 maçıda takip ettin mi ?

14.05.2016

Şimdi bazı körcahiller Ardayı Tanrı ilan edecekler. LA adam arap sponsorları sayesinde oraya transfer oldu, Bu arda Yatsın kalksn Diego hoca'ya dua etsin, Türkçe özürlü futbolcu !

14.05.2016

Buradan Arda Turan'a sallayanlar bir yerde görseler selfie çekmek için kolunu bacağını sakatlarlar.. Yok Türkçe özürlüymüş yok aslında iyi futbolcu değilmiş Arap sponsorlarmış Çine gidecekmişmiş.. GURURUMUZSUN ARDA TURAN ! EURO2016 da şu konuşan gevşeklerin çenesini kapatacağın dakikaları bekliyoruz..

TÜM YORUMLARI OKU (16)