KYK Yurtlarının Yeni Dönem Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurtlarının yeni dönem başvurularının başladığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 ve 2021-2022 eğitim öğretim dönemlerinde, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran üniversite öğrencileri için yurt başvurularının başladığını duyurdu.

Öğrenciler başvurularını, 12 Eylül Pazar günü saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden yapabilecek.

10 Eylül Cuma gününden sonra kayıt yaptıracak ek kontenjan, yatay-dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurtiçi, yurtdışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.

1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversite kayıtlarını yapan ara sınıf öğrencileri de e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
06.09.2021

Pandemi nedeniyle hac dönüşü zorla kyk yurdunda karantinaya alınıp “burda it bağlasan durmaz” diyen akp li embesil çomar dayı geldi aklıma.

Pasif Kullanıcı
06.09.2021

pandemi döneminden önce bana yurt çıkmamıştı. 2 ay misafirhanede kaldım. yerleştiğim odada bir kız kalıyordu. IPHONE Xs mi ne vardı en son çıkan. senheiser bi kulaklık kullanıyordu o zamanki fiyatı 500 üstüydü ipad2si, monster pcsi vardı. kıyafetlerinin %80i zara etiketliydi. benim sadece telefonum vardı huawei mate20lite. ben süründüm. o tek seferde girmişti. sonra öğrendim ki babası savcıymış. bir telefonla yerleşmiş. tek kişilik oda olsa oraya yerleşirdi mecburen 2 kişilik odaya yerleşmiş. hayat işte.

Üzüldüm kıza. Babası savcı olmasına rağmen Türkiye gibi bi telefonla her işin çözülebildiği ülkede resmen çile çekmiş. Şimdi babasına ömür boyu çemkirir, beni yurtlarda süründürdün diye. Ömrü boyunca bunun ezikliğini yaşar :)

07.09.2021

Pandemi yüzünden sadece 5 ay falan üniversitede derslere girebildim, 3 ay gibi bir süre de yurtta kaldım. Bizim yurdumuz güzeldi açıkçası fiziki imkanları açısından. Tabi internet çok kötüydü. Neyse oda arkadaşlarım da iyi insanlardı ama doğru düzgün elini yıkamayı bile bilmeyen insanlar var. Virüs yokken bile sinirleniyordum bu duruma şimdi ne yapacağım bilmiyorum.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ