KYK Yurtları İnternet Üzerinden Satışa Çıkarıldı

Öğrencilerin barınma krizi gündemdeki yerini korurken Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarından üçü, gayrimenkul sitesinde satışa çıkarıldı. İktidarın 'yurt kapasitesini artırdık' açıklamasının ardında 'özel mülklerin kiralanması' yönteminin olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin giderek büyüyen barınma sorununa çözüm bulunamazken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtları, çoğu ilde öğrencilerin büyük bölümü için yeterli değil.

Geçen yıl İstanbul’da başlayan 'Barınamıyoruz' eylemleri de bu krizin kamuoyunda konuşulmasına neden olmuştu. Öğrencilerin talepleri nitelikli barınmaydı. Bunun için de yurt kapasitelerinin arttırılması ve kira fiyatlarının kontrol altına alınmasını istiyorlardı.

Kira fiyatları, yükselen enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle kontrol altına alınamadı. KYK yurtlarının sayısında da artış olduğu söylendi ama bu artış hala yeterli değil. Hükümet kanadından gelen, 'yeni yurt açtık' ya da 'yeni yurt açacağız' açıklamalarının arkasında ise kişilerden kiralanan mülkler bulunuyor.

3 yurt internet üzerinden satışa çıkarıldı

10 Haber’den Hazar Dost’un haberine göre,Türkiye’nin en çok tercih edilen gayrimenkul sitelerinden birinin 'satılık' ilanlarında, ödemelerini devlete yaptığımız KYK yurtları bulunuyor.

Afyon, Bartın ve Kırklareli’nde üç ayrı özel mülk, 'Kiracılı' filtresiyle satışa çıkarıldı. Kiracı, devlet. Yurtların fiyatları 115 milyon ile 770 milyon TL arasında değişiyor. Kapasiteleri 220 ila 260 arasında.

Satış temsilcisi emlakçılardan biri, binaların devlete kiralanan özel mülkler olduğunu belirterek kamu sözleşmesinin iptal edilemeyeceğini söyledi. Bu, mülkün yeni sahibinin orayı yurt olarak çalıştırmaya devam edeceği anlamına geliyor.

Mülk sahibi, KYK ile olan sözleşmesi bittikten sonra mülkünü yurt olarak işletmek istemezse 'barınma sorunu’' tekrardan ortaya çıkabiliyor.

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
YORUMLAR
30.06.2023

Yakında sınıra asılacak tabela: MARABASI İLE SATILIK ÜLKE. TAKAS KABUL EDİLİR !!!

30.06.2023

en iyi yorum bu olmus.

30.06.2023

okuyup napcaklar ki zaten, yer bulamazlarsa cemaat yurtlarına giderler olur biter!

Zaten amaç cemaat yurtlarına üye sayısı artsın iş yerinden yüzde ellisini kendi işlerine çekebilirlerse çok büyük başarı

Kendi derneklerine satın aldırıp sonra öğrencileri mecburen dernek üyesi yaparak amaçları kendi içine çekmek başka hiçbir amacı yok helal olsun gerçekten çok bilinçli çalışmalar yapıyorlar

30.06.2023

Zaten şuan bile cemaat yurdundan farksız ki kyk'lar. sürekli dini etkinlikler düzenleniyor. Kandil günleri falan hep kutlanır. Kur'an kursları da yaparlar bünyelerinde. Dinci psikologlar gelir kadının görevlerini anlatan malak malak seminerler verirdi ben kalırken. Kimse gitmek istemezdi gitsinler diye çekiliş düzenlerlerdi falan. Hiç Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili bir etkinlik yaptıklarını görmedim.

TÜM YORUMLARI OKU (16)