KYK Yurdu İçin Korkunç İddialar: “Yemeklerden Saç, Kıl, Kurt Çıkıyor ki O Bile Kalmıyor!”

Geçtiğimiz günlerde Aydın’da bulunan bir KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucunda bir öğrenci hayatını kaybetmiş. Gencecik bir öğrencinin vefat etmesi sonrasında gözler KYK yurdunda yaşananlara çevrildi. İzmir TOKİ Bayraklı KYK Kız Yurdu’nda kalan bir öğrencinin yurt hakkında anlattıkları ise bu kadar da olmaz dedirtti.

Milyonlarca öğrencinin barındığı KYK yurtlarında üst üste yaşanan skandallar, öğrencilerin ne kadar zor durumda yurtlarda barındığını ortaya çıkardı.

T24’ten Buse Özbey’in haberine göre, İzmir TOKİ Bayraklı KYK Kız Yurdu’nda kalan ‘Dilara’ isimli öğrenci, yurdun zor koşullarını anlattı. Kız öğrenci, tacize uğradıklarını söylediği yurdun güvenliğinden ‘bu saatte gelirseniz tacize uğraman normal’ yanıtını aldığını iddia etti. Yönetime şikayet ettikleri güvenlik için ise herhangi bir şey yapılmadığını söyledi.

“Geceleri yurdun önüne gelen araçlar, son ses müzik eşliğinde öğrencileri taciz ediyor. Polisi arasan iki saate geliyorlar.”

“Yurda girişler parmak iziyle olmuyor. Kayıt sırasında verilen kağıt parçasıyla yurda giriyoruz. Yurtta kaydı olmayan, öğrenci bile olmayan herhangi biri istediği gibi yurda giriş yapabilir”

“Yurtta ders çalışacak bir ortam yok. Masa sandalye bile oldukça eksik. Sıcak sular çoğu zaman akmıyor ve öğrenciler soğuk suyla duş almak zorunda kalıyor”

“Yemeklerin içinden kıl, saç, kurt gibi şeyler çıkıyor. Doğru düzgün yemek de kalmıyor zaten. Çoğu öğrenci aç kalıyor. Yemekhanede çalışanlar yemekleri kaplara doldurup buzdolabına koyuyorlar eve götürmek için”

“Yurt merkeze çok uzak ve ulaşım imkanları oldukça kısıtlı. Okula ulaşmamız bazen 3 saati bile bulabiliyor. Bu durum birçok kişi tarafından CİMER’e şikayet edilmesine rağmen henüz bir çözüm bulunamadı”

“Ben mecburen yurtta kalıyorum çünkü diğer türlüsüne param yetmiyor. Tek hedefim ailemin olduğu şehire geçiş yapabilmek. Yatay geçiş yapamazsam yurt problemi nedeniyle okulumu dondurmak zorunda kalacağım”

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Öğrenciler 'Esir Kampından Farksız' Diyerek İsyan Etti! KYK Yurdunda Kedi-Fare Oyunu
KYK Yurdunda El Sabunu Bittiği için Duvarlara Asıldığı İddia Edilen Kağıtta Yazanlar İnfial Yarattı

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
03.11.2023

cb nın eşi olacak zat filistinli çocukları getirme peşinde,ümmet kafası kendi çocuklarını unutmuş başka bir dünyada yaşıyor,cb olan zat somaliye 30 milyon dolar hibe çekiyor, bakanı kamu kaynaklarını özelleştime peşinde,millet enflasyondan kırılırken kaynaklar vakıf adı altında cemaatlere akıtılıyor. böyle bir ülkede yemekten bok çıkmadığına şükredin

03.11.2023

Bu ülkede en zor şey bu ülkenin evladı olmak. Şu anda revaçta olan Filistin. Bu ülke zengin Arap ülkelerinin yardım etmediği fakir Arap ülkelerine yardım için var.

03.11.2023

Üniversite yaparken yurdu niye yanına planlamazlar arazimi yok anlamış değilim.

03.11.2023

yaparlarsa şehir kalkınmaz, o öğrenci yurda gitmek için şehre uğrayacak esnafa bir göz ziyafeti çektirecek, cebini dolduracak, dolmuşa para verecek. Hatırlarım sene 2001 Sakarya Üniversitesinin kampsünde yer alması gereken demirbaşı sayılacak dört senelik Eğitim Fakültesi, Hendek denen bir ilçedeydi. Sırf o ilçe kalkınsın diye o ilçenin emekli subayları tarafından yapılan bir şeydi bu..Ki bunu tercihleri yapan öğrenciler ancak kazanıp geldikten sonra öğreniyordu. Hendek denen ilçe de Sakarya'nın boktan insanlarının yaşadığı bir ilçe (Ki adapazarı zaten boktan insanlarla doludur %99) O ilçede kaç tane üniversite öğrencisi intihar etti. Kaç tanesine tecavüz edildi. Kaç tanesi öldüresiye dövüldü. Ertesi sene üniversiteye demokratik seçimle adamakıllı bir rektör atandı da o eğitim fakültesi oradan kurtuldu. Sonra akepe iktidar oldu, o rektörü iki sene sonra yediler. Başına baskıyla hileyle orospuçocuğunun birini atadılar.

03.11.2023

Dağ başına, Bayraklı'nın yanı başına yurt yapılırsa olacak olan budur. 90'lı yıllarda karakol patlatılan, 2000'li yılların başlarına kadar minibüslerin bile gitmek istediği yer. Öğrenci gençlere geçmiş olsun, umarım en kısa süre içerisinde tüm sorunları çözülür.

TÜM YORUMLARI OKU (11)