Kuzey Kore'de Yalnızca Kadınlara Getirilen Şort Giyme Yasağı Tepki Çekti

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un yeniden çok konuşulan bir kararla gündem oldu. Yasaklar ülkesi olarak anılan Kuzey Kore'de bu sefer de kadınların şort giymesi 'kapitalist bir moda' unsuru olarak görülerek yasaklandı. Erkekleri kapsamayan bu yasak sosyal medya da büyük yankı uyandırdı.

Kuzey Kore öyle enteresan bir ülke ki, tüm dünyadan izole edilmiş durumda. Tabii bunun nedeni ülkenin lideri Kim Jong Un ve benimsediği politika anlayışı.

Kuzey Kore, uluslararası telefon görüşmelerinden tutun saçların nasıl kestireceğine hatta internet kullanımına kadar pek çok konuda yasak konulmuş bir ülke.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un geçtiğimiz yeniden olay yaratan bir karara imza attı. Verilen bu kararla beraber kadınların şort giymesi yasaklandı.

En katı kuralların bulunduğu Asya ülkesi olarak bildiğimiz Kuzey Kore'de verilen şort yasağı kararı kısa sürede gündeme oturdu.

Baskıcı kişiliğiyle adından sıkça söz ettiren Kim Jong Un, şort yasağını da 'kapitalist moda' anlamına geldiği için savunuyor.

Bir Kuzey Koreli, Asya'nın tanınmış bir yayın kuruluşu olan Radio Free Asia'ya konuştu.

Ülkenin vatandaşı olan 10 kadının yalnızca diz üstü pantolon giydikleri için tutuklandığını açıkladı.

"Özeleştiri beyanı yazmak ve bir daha şort giyerken yakalanırlarsa yasal sonuçlarla karşılaşacaklarına dair bir belge imzalamak zorunda kaldılar.''

''Pek çok kadın şikayet ediyor, neden erkeklerin şort giyebildiğini ama kadınların giyemediğini soruyor. Yetkililerin bize karşı ayrımcılık yaptığını söylüyorlar'

Bu sıcak havalarda erkekleri kapsamayıp yalnızca kadınları kapsayan bu yasak sosyal medyada tepki çekti. 👇

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hadi yorumlara... 👇

İlginizi Çekebilir

Özgürlüğün Sadece Bir Semt Adı Olduğu Kuzey Kore'de İnsanı Adeta İsyana Teşvik Eden İlginç Yasaklar
Cezası Ölüm! Bizler İçin Son Derece Normal Olsa da Kuzey Kore'de Yasak Olan 10 Durum

Popüler İçerikler

Ekrem İmamoğlu’nun Roma Çıkarması: 73 Kişilik Kafile Lüks Otelde Konaklamış
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
YORUMLAR
16.08.2023

Komünizm,egemen olduğu her toplumu baskı altına almış, insanları tek tipleştiren, temel hak ve özgürlükleri tanımayan totaliter bir yönetimtir. Komünizm, en büyük aldatmacalardan biridir.

16.08.2023

Helal olsun bizim gibi sorduğunda yüzde 95 ben müslümanım diyen bir ülkede yapamadığımızı elin gavuru yapıyor

16.08.2023

Müslümanlığı başkalarının hak ve özgürlüklerini kısıtlamak sanan, Dinde zorlama yoktur ayetini okumayan ya da anlamayan, sözde müslümanlara ne anlatsan boş haklısın!

16.08.2023

he sen de bunu yedin ha ha ''Bir Kuzey Koreli Radio Free Asia'ya konuşmuş'' ha ha hani kapalı ülkeydi bir kuzey koreli nasıl konuşabilmiş bu haber ajansına en son kim jong un bir adamı iple bağlayıp füze ile öldürmüştü haaa bu ve benzeri haberlere inanlara gülüyorum bu haberlere inanmak için moron olmak gerek

16.08.2023

''ABD Hükûmeti finansmanını alan, kâr amacı gütmeyen uluslararası yayın kuruluşu''imiş bu free asia denen haber ajansı

TÜM YORUMLARI OKU (11)