Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi İkinci Tura Kaldı

Kıbrıs'ın kuzeyinde, 1983'te tek taraflı olarak ilan edilen ve sadece Türkiye'nin tanıdığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 10. kez cumhurbaşkanını seçmek için sandık başındaydı.

İlk turda yüzde 50'nin üzerinde oy alan olmadı

Adayların hiçbiri ilk turda yüzde 50'nin üzerinde oy elde edemedi. İlk turda yüzde 32,45 oranında oy alan Ersin Tatar ile yüzde 29,76 oy ile ikinci sırada olan Mustafa Akıncı, 18 Ekim'de yapılacak ikinci tur seçimlerde cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

Akıncı: "Kendi kendini yönetmeye muktedir olan bu halk, kimi seçeceğine karar verme yeteneğine sahiptir"

Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, ilk tur sonrası 'Siz, 'Sizin cumhurbaşkanınız bu olacak' deme hak ve yetkisine zaten sahip değilsiniz' açıklamasını yaptı.

Taraftarlarına seslenen Akıncı, 'Kendi kendini yönetmeye muktedir olan bu halk, kimi seçeceğine karar verme yeteneğine sahiptir. Kimi seçeceğine, kendi özgür iradesiyle, beyniyle, vicdanıyla, karar verecek olgunluktadır.' dedi.

Mustafa Akıncı, Ankara hükümetini seçimlere müdahale etmekle suçluyordu.

Tatar: "Kıbrıs Türk halkı demokratik iradesini ortaya koydu"

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İlk turda en fazla oyu alan Ersin Tatar ise Twitter hesabından,' Kıbrıs Türk halkı demokratik iradesini ortaya koydu. Bu başarı sadece bizim değil Kıbrıs Türk halkınındır' açıklamasını yaptı.

Seçimlere katılım oranı yüzde 56,06 oldu

Bu seçim şimdiye kadarki en fazla cumhurbaşkanı adayının yarışa katılması dolayısıyla bir ilk oldu. Seçimlere katılım oranı yüzde 56,06 oldu. Aslında 26 Nisan'da yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen seçimde, 7'si bağımsız 11 aday yarıştı. Seçilecek cumhurbaşkanı, 5 yıl boyunca görev yapacak.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe Esprisi: “Ben Artık Fenerbahçeli Değilim, Milli Takım’ı Tutuyorum”
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
YORUMLAR
12.10.2020

KIBRISLI KARDEŞLERİM ŞU MUSTAFA AKINCI DENEN PALYAÇOYU BU SANDIKTA TARİHE GÖMECEĞİNİZE İNANCIM SONSUZ ...

12.10.2020

Kaç kilometre ötedeki Azerbaycan ile kardeşliğimizi karşılıklı olarak dile getirirken, bizimle korunan, sadece bizce tanınan daha da önemlisi direk bizden olan K.Kıbrıs halkı kibir içerisinde nankörlük ediyor.

12.10.2020

Herkes evden çevrimiçi para kazanabilir ... Ayda 18.000 ila 24.000 ABD Doları arasında kazanabilirsiniz. Kolay, başkalarının bana çevrimiçi olarak ne kadar para kazanabbileceklerini söylediklerini duydum, bu yüzden araştırmaya karar verdim. Hepsi doğruydu ve hayatımı tamamen değiştirdi. İlk ay maaş çekim 19753 dolardı, sadece günde 3 saat dizüstü bilgisayarda çalışıyordu. Ayrıntılar için bu siteye gidin ...............................>>>>>>>>>>>>>>>> D­­o­uCa­s­­­h.C­­OM

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ