Kutuplaşmayacağız, Bir Arada Yaşayacağız! Yeni Zelanda'daki Saldırılar Sonrası Camilerin Önüne Çiçek ve Notlar Bırakan Güzel İnsanlar

İnsanlığın ölmediğini, bir arada yaşamanın güzelliğini ve kutuplaşmanın son bulacağını gösteren bu fotoğraflar hepimize büyük bir ders verecek...

Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan katliamda 49 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

Dünyanın en sakin ülkelerinden biri olarak bilinen Yeni Zelanda'daki katliam kendini Brenton Tarrant olarak tanıtan terörist tarafından gerçekleştirilirken, devam eden operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardem olayı bir terör saldırısı olarak niteledi, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ise saldırıda 2 Türk vatandaşının yaralandığını aktardı.

Saldırının detayları için: 👇

Yeni Zelanda'nın En Karanlık Günlerinden Biri: İki Camiye Düzenlenen Silahlı Saldırıda, Can Kaybı 50'ye Yükseldi

Saldırıların ardından sosyal medyada hepimizin duygularına tercüman olan paylaşımlar yapıldı; terör lanetlenirken cinsiyet, ırk, dil, din ayırmaksızın herkes bir araya geldi.

Twitter'dan Atua da Yeni Zelanda'daki bir caminin önünden geçerken çiçek ve not bırakan insanları gördü, fotoğraflarını çekti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Evet, insanlar camilerin önüne çiçekler ve notlar bırakarak taziyelerini ilettiler.

İnsanlığın ölmediğini kanıtlarken, bir arada yaşamanın güzelliğini ortaya serdiler.

Bıraktıkları notlarda terörün ırk, dil, din ya da cinsiyetten bağımsız olduğunu yazdılar.

🙏

🙏

🙏

🙏

Kanada'da ise insanlar saldırıları kendi yöntemleriyle kınadılar ve bir arada yaşayacağımızı, bizi hiçbir şeyin kutuplaştıramayacağını gösterdiler...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Politikaların nasıl işlediği, ırkların ne şekilde kullanıldığı ya da dinin nelere alet edildiğini düşünmeden bir arada yaşamak dileğiyle... Teşekkür ederiz güzel yürekli insanlar!

Popüler İçerikler

Ateşe Düşmeyen Kimseyi Bırakmayan Yılmaz Morgül Şarkısı Kaldırılınca Çareyi Mert Demir Gibi Söylemekte Buldu
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR

aklım almiyor. herhangi bir yerde doğabilecekken , doğduğun yeri.. herhangi bir dine mensup olabilecekken,(genelde) ailenin dinini.. herhangi bir dili konuşabilecekken, etrafındakilerin dilini.. beyaz olabilecekken siyah olmayı,veya tam tersi. ya bunları seçme şansı verilmedi ki sana. ama sen ömrünü secemedigin şeyleri savunmakla geçiriyorsun. hatta bunun icin can alıyorsun. daha üstünüm, daha akıllıyım,daha soyluyum. ha siktir ordan ya,bi bok degilsin ve bunun farkında bile degilsin

16.03.2019

Katliamın olduğu ülkede ki insanlar üzüntülerini bir şekilde göstermek istiyor,bizimkilerde mitinglerde katliamı dev ekran izletiyor oy için.Dökülen kanları kendi çıkarlarına uygun hale getirdiler.

16.03.2019

Dünyada iyi insanların da var olduğunu görmek umutların tekrar yeşermesini sağlıyor 👏👏

TÜM YORUMLARI OKU (18)