'Kurum Politikası’ Dendi: KYK Yurdu, İlim Yayma Cemiyeti'ne Devredildi

Afyonkarahisar’da devlet tarafından yaptırılan erkek öğrenci yurdu binası, İlim Yayma Cemiyeti’ne devredildi. KYK’yı arayan öğrenci velileri “Biz kurum politikası olarak mevcudu 250’nin altında kalan yurtları kapatıyoruz” yanıtını aldı...

Kredi ve Yurtlar Kurumu, geçen mart ayında ilçede erkek öğrenci yurdu açılacağını duyurdu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Devlet, yurdu kapatarak, binasını İlim Yayma Cemiyeti’ne devretti.

Haberde buraya kayıt yaptıran öğrencilerin yatırdığı paraların yandığı ve öğrencilerin açıkta kaldığı ifade ediliyor. Kalacak yeri olmayan öğrencilerin senelik 5 bin TL’yi bulan özel yurtlara veya tarikat yurtlarına gitmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Bazı öğrencilerin ise İlim Yayma Cemiyeti’nin yurduna kayıt yaptırmak zorunda kaldığı aktarılan bilgiler arasında.

KYK Yurt İdare ve İşletme Dairesi’ni arayan veliler ise “Biz kurum politikası olarak mevcudu 250’nin altında kalan yurtları kapatıyoruz” yanıtını aldı.

“Peki, o zaman devlet öğrencileri cemaat veya tarikatların kucağına atmıyor mu” sorusuna ise KYK yetkilileri “Tabii ki öyle bir amacımız yok. Ama politikamız bu” demekle yetindi. Bolvadin’deki öğrenciler şimdi bir an önce devlet yurdu açılmasını bekliyor.

Ana muhalefetin raporuna göre MEB, bu yatırımsızlık politikasıyla, özellikle taşradaki yoksul öğrencileri cemaat yurtlarına mecbur bırakıyor.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın raporuna göre MEB, 15 yılda bütçesinden yatırıma ayırdığı payı kademeli olarak düşürdü ve 2002 yılına kıyasla yüzde 50 daha az yatırım yapacak hale geldi. 

Raporda,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaca cevap olacak kadar yurt açmadığı, bu yatırımsızlık politikasıyla özellikle taşradaki yoksul öğrencileri cemaat ve tarikat yurtlarına mecbur bıraktığı eleştirisi yer alıyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Raporda çarpıcı rakamlara yer verildi:

  • Referandum için yaklaşık 15 milyar TL kamu kaynağı kullanıldı. Sadece referandum için harcanan para ile 331.579 kişilik yurt yapılabilirdi. 

  • Osman Gazi Köprüsü’nden geçmeyen araçlar için yılda hazinenin ödediği para yaklaşık 1.75 milyar TL’dir. Bu para ile yılda 38.794 kişilik yurt yapılabilirdi.

  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçmeyen araçlar için yılda hazinenin ödediği para yaklaşık 421 milyon TL’dir.1 Bu para ile yılda 9.309 kişilik yurt yapılabilirdi.

  • Avrasya Tüneli’nden geçmeyen araçlar için yılda Hazine’nin ödediği para yaklaşık 186 milyon TL’dir. Bu para ile yılda 4.133 kişilik yurt yapılabilirdi.  2016 yılında Merkezi Yönetim Bütçesinden Temsil gideri için 403.764.000 TL harcama yapılmıştır. Bu bütçe ile 8.925 kişilik yurt yapılabilirdi.

  • 2016 yılında taşıt kiralama için 549.986.000 TL kaynak harcaması yapılmıştır. Bu bütçe ile 12.158 kişilik yurt yapılabilirdi.

  • 2016 yılında Hizmet Binası Kiralama gideri olarak Merkezi Yönetim Bütçesinden 728.431.000 TL kaynak harcaması yapılmıştır. Bu bütçe ile 16.102 kişilik yurt yapılabilirdi.

KYK yurdunun İlim Yayma Cemiyeti'ne devredilmesi sosyal medyanın da gündeminde.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Volkan Demirel ve Zeynep Demirel'in 13 Yıllık Evliliğine Nazar Değdi: Boşanıyorlar mı?
YORUMLAR
23.10.2017

İlim yayma cemiyetinin kurucusu Aydın Başar Fetullah Gülen'nin hocasıdır. Bunu çok basit bir araştırmayla internetten bile öğrenebilirsiniz. Nasıl olur da Fettullahçı terör örgütüyle mücadele eden bir iktidar Fetullahçıların derneğine bu kadar çok yardım eder?

23.10.2017

Düne kadar fetö denilen puştun yurtlarını yere göğe sığdıramayan iktidar bu gün o yurtlarda kalan öğrencilere terörist damgası vuruyor. Yahu bu ilim yayma cemiyeti denilen kurum yarın terör örgütü listesine girse ülkenin gençleri otomatikmen teröristmi olacak hala akıllanmadınızmı. Gençleri tarikatçıların kucağına atarak bu ülkenin altına dinamit koyduğunuzu farkına varmak için bu tarikatlardan işidvari bir yapının çıkmasınımı bekliyorsunuz. Gerçi akıl olsa iktridarda olmazdınız .Veliler siz siz olun çocuklarınız hiçbir tarikat, vakıf ,kurum , kuruluş yurtlarına göndermeyin kimin ne zaman terörist ilan edileceği belli değil bu ülkede.

23.10.2017

10 sene sonra iltö diye ağlamak yok ama. devlet evladına sahip çıkmıyor cemaatlere tarikatlara vakıflara derneklere peşkeş çekiyor sonrabinlerce hain var. bu sözüm yalnızca mevcut hükümete değil ha onu bilesiniz. bugün hükümet değişse akpnin tam zıttı siyasi düşüncelere sahip bir parti gelse bu sefer de onlar kendi derneklerine cemiyetlerine vakıflarına yurtları peşkeş çekerler. bu sefer de başka başka sorunlarımız ortaya çıkar. her iktidar gençleri kendi güdümüne sokmak istiyor. gençleri rahat bırakın. devlet makul bir ücretle asgari koşullarda öğrencilere yer göstermek ZORUNDA. isteyen yine kendi yaşam tarzına ya da lüks konfor düşkünlüğüne göre bir özel yurda gidebilir ev tutabilir. ama anadoludan elinde bir tek bavuluyla gelen yurdumun evladı komünistlerin yurduna mı gitsem şeriatçılara mı gitsem, ateislere mi gitsem islamcılara mı gitsem, sıcak su olmayana mı gitsem havuzluya mı gitsem diye düşünmemeli. öğrencinin istediği 1 yatak/dolap/masa 24 saat sıcak su, sabah kahvaltı akşam yemek. interneti kütüphanesi spor salonu öğle yemeği bilmem nesi okuduğu üniversitede var zaten. ayda 500 liraya şunu sunamıyorsa devlet hizmet ediyorum demesin. otel gibi yatsın kalksın hafta sonu hangi dernekte vakıfta cemiyette cemaatte tarikatta ocakta beynini yıkatacaksa yıkatsın. ancak kimseye abi hacı hoca reyiz yoldaş diye boynunu bükmeden insanca yaşayabileceği bir mekan olsun.

TÜM YORUMLARI OKU (29)