Atık kağıtların içinde, hurdalıklarda kimi zaman paha biçilemeyecek eşyalara veya belgelere rastlanabiliyor. Sık sık atık kağıtların toplandığı yerleri ziyaret eden koleksiyoner Fuat Köksal'ın bir geri dönüşüm merkezinde üniformalı bir asker fotoğrafının da yer aldığı Osmanlıca el yazılı belgeler dikkatini çekti. Köksal, bu belgeleri satın aldığını ve tercüme ettirdi. Tarihi belgelerin Kurtuluş Savaşı'nda cephede yer alan Teşkilat-ı Mahsusa mensubu Topçu Yüzbaşı Habib'e ait olduğu ortaya çıktı. Topçu Habib'in anılarında Mustafa Kemal Atatürk'le olan karşılaşmasına da yer verdiği ortaya çıktı.
Kaynak:AA
İstiklal uğrunda emeği geçen herkesin ruhu şad olsun Nur içinde yatsınlar nice isimsiz kahramanlar var onlarda Mustafa Kemal gibi her daim kalbimizde yasayacak
Ciğerim yandı. Vatanı kurtarmaya koşan bu genç adam başka bir ülkenin evladı olsa heykeli dikilir, filmi çekilirdi. Biz bu insanları hak etmedik, etmiyoruz.
❤️🙏🏻🙏🏻