Kürtçe Tabela Önünde El Hareketi Yapan Öğretmenler Açığa Alındı

Erzurum’un Karayazı ilçesinde kent girişindeki Kürtçe tabela önünde el hareketi yapan öğretmenler açığa alındı.

Erzurum’un Karayazı ilçesinde Karşıyaka İlkokulu’nda görevli olduğu belirtilen öğretmenler, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz” tabelası önünde verdikleri poz ile tepki toplamışlardı.

Erzurum Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma kapsamında söz konusu öğretmenlerin açığa alındığını duyurdu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Çiçek, konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Kişisel sosyal medya hesaplarında ilçe giriş tabelası önünde yayınlamış oldukları görselde dolayı öğretmenler hakkında adli ve idari işlem başlatılmış olup tahkikat sonuçlanana kadar kendileri açığa alınmışlardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Ne olmuştu?

Öğretmenlerin Türkçe-Kürtçe Tabela Önündeki El Hareketlerine Soruşturma Açıldı

4 öğretmen Erzurum’un Karayazı ilçesinin girişindeki Türkçe ve Kürtçe “Hoş geldiniz” yazan tabela önünde çektirdikleri fotoğrafta el hareketleriyle poz vermişlerdi. Fotoğrafın sosyal medyada tepki toplaması üzerine öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

Popüler İçerikler

AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
Cannes'da Esen Birce Akalay Rüzgarına Sevgilisi de Karşı Koyamadı: Hakan Kurtaş'tan Aşk Dolu Paylaşım!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
04.05.2022

doğru yapılmış, öğretmensin kardeşim kürtçe veya başka dilde de olabilir , böyle aptalca şeyler yapmamalısın. son dönemlerde kımılist tayfanın kürtlere yakın durmasına aldanmayın, özünde hala kürt ve kürtçe düşmanıdırlar. yıllarca saçma salak politikalarla türk-kürt kardeşliğini özellikle baltalayanlardır kendileri...

Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına. Hatta daha çıkan orospu çocuklarınızı da kemalistler oklavayla dürterek çıkardı.

04.05.2022

Kendi milletinden insanlarının kültürüne, diline bile saygısı olmayan kişilerin öğretmenlik gibi kutsal bir meslekte işi yoktur... Gayet güzel bir yaptırım olmuş en kısa zamanda ihraç edilmeleri dileğiyle...

04.05.2022

ne yapıcanız işten atıcaksınız üç gün sonra geri çağıracaksınız burası türkiye bunu kimse unutmasın biz unutmuyoruz

08.05.2022

Geri çağırmana gerek yok. Bunların vatana millete faydası dokunmaz, bir de yetiştirdikleri çocuklar olacak.

TÜM YORUMLARI OKU (58)