Didem Arslan Yılmaz'ın Kürtçe Konuşan Kadını Yayından Almasına Sosyal Medyadan Tepki Yağdı

Show TV’de yayınlanan programına telefonla bağlanan kadını Kürtçe konuştuğu için yayından alan sunucu Didem Arslan Yılmaz'a sosyal medyadan yoğun tepki geldi. 

Didem Arslan Yılmaz, Show TV'de yayınlanan “Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme” programına telefonla bağlanan Türkan Taşçı'nın Kürtçe konuşmasını hakaret ettiği için engelledi. Taşçı, konuşmaya başladığı sırada sesi yayından alındı. Kürtçe bildiğini ve hakaretleri anladığı belirten Yılmaz, Taşçı'nın konuşmasını kesti. 

Arslan, 'Hayır hayır. Bizim de anlamamız lazım. Türkan Hanım’ı bir hattan alın. Kızlara hakaret edemez tabi böyle de konuşamaz. Biraz da anlarım ben Kürtçe’den. Kesinlikle olmaz. Halayla bir konuşun. Doğru düzgün Türkçe konuşsun. Hepimiz anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti yani Doğu dili bilmiyoruz ki biz. Bilsek anlayacağız da, konuşacağız da... Bilmiyorum' dedi.

Yılmaz'ın 'Burası Türkiye Cumhuriyeti' diye vurgulaması ve Kürtçe'den 'Doğu dili' şeklinde bahsetmesi tepki çekti.

İşte o anlar 🎥

Didem Arslan'ın üslubu sosyal medyada tepki çekti, yapılan yorumlardan bazıları şöyle 👇

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
24.08.2021

ne var kadın doğru olanı yapmış oradaki insanların anlamadığı dili konuşsa kime konuşacak ? mağdur edebiyatını bir kenara bırakmak lazım kimseye bir faydası yok başta kürtçe ana dilimiz diyenlere

24.08.2021

kusura bakmayın ama şu dünyada kürtler kadar mağduru oynayan hiçbir millet yok ne yani şimdi bir alman televizyonuna birisi çıkıp türkçe konuşsa bu hoş mu karşılanacak? ben şahsen bunu doğru bulmam çoğunluğun anlamadığı bir dili neden televizyona bağlanıp konuşursun ne anlamı var

25.08.2021

oldu zaten öyle bi olay:D alman tv sinde Türkçe konuşan oldu yayından aldılar:D

Ne kadar gerizekalı insanlarsınız. Her şeyin açıklamasını yapmak zorunda bırakıyorsunuz insanları , Kadın yayında kürtçe küfürler ediyor iki genç kıza ; ayrıca evet ben kürtçe bilmiyorum televizyonda kürtçe konusan kadının ne söylediklerini nerden bilicem ? Hepiniz gerizekalısınız , orda ana avrat sövse öküzün trene baktıgı gibi bakarsınız . Kadın programını korumak istemiş cok da güzel yapmış . Beyinsziler ordusu !

TÜM YORUMLARI OKU (67)