Kürt Olduğu İçin Sevdiği Kadın Tarafından Reddedildikten Sonra Gözyaşları İçinde Bir Fotoğraf Paylaşan ve İntihar Eden Güvenlik Görevlisi

Bu ülkede nefes almak her geçen gün zorlaşıyor...

İstanbul Havalimanı’nda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Layık, Instagram hesabından gözyaşları içinde bir fotoğraf paylaştı.

Kürt olduğu için dışlandığını ifade eden İbrahim Layık, açıklamaya “Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir ne mutlu Kürt ve Türküm diyebilene... Hakkınızı helal edin” yazdı.

16 Haziran Pazar gecesi ajanslara İstanbul Havalimanı'nda bir güvenlik görevlisinin intihar ettiği bilgisi ulaştı, işte o kişi etnik kökeni nedeniyle dışlandığını söyleyen İbrahim Layık'tı.

Gidiş katından atlayan ve ağır yaralanan İbrahim Layık tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sosyal medyaya düşen haberin ardından ortaya ırkçılık iddiaları atıldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ve gerçek HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun paylaşımıyla ortaya çıktı. İbrahim Layık, sevdiği kadının 'Kürtlerle birlikte olmayacağını' söyledikten sonra intihar etti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Olayın aslının ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada kullanıcıları tepkilerini yaptıkları paylaşımlarla gösterdiler.

👇

👇

👇

👇

👇

Özellikle gençlere söyleyelim... İntihar, hiçbir şeyin çözümü değildir. Yaşadığımız hayatın güzel taraflarını keşfetmek, kendimizi olayların akışına bırakmak ve en önemlisi aldığımız nefese şükretmek gerek. İnsanların söylediklerine kulaklarınızı tıkayın ve hayatınızı yaşayın. Unutmayın, bu fırsat hepimize sadece bir kez veriliyor!

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
18.06.2019

Kimse kendi kültür ve soyundan olmayan kişiler ile ilişki kurmak zorunda değil. Bir Avrupalı'da bana aynı şeyi söylese susup otururdum. Türk Kürt kardeştir ile başladı, sonra üzerine Araplar eklendi, şimdi de sokaklarda Afganlar Pakistanlılar cirit atıyor. Ayrıca böyle boş bir gerekçeden intihar etmek, üstüne de bunu medyada paylaşmak saçmalık. Sanki Kürtleri gettoya kapatıyorlar. Meclisten orduya kadar her yerde Kürtler istediği işi buluyor, pek çok zengin Kürt var ayrıca. Yine Irkçılık diye zırlayan beyinsizler ortalığa dökülmüş. Asıl Irkçı sizsiniz, çünkü Türk ulusunun kendi kültür ve yaşam biçimini korumasına karşı çıkıyorsunuz. Asimilasyona karşı olduğunu savunan kişiler böyle psikolojik ve vicdani baskılar ile Türk ulusunu asimile edip mankurtlaştırma peşinde. İnsanların özel yaşam tercihlerine salak Hümanizm'inizle karışamazsınız.

18.06.2019

Helal...

18.06.2019

Ben de Kürt bir kızla bırakın evlenmeyi, sevgili olmayı, flörtleşmem bile.. Kürt olduğunu öğrendiğim an görüşmeyi kestiğim kızlar oldu zamanında. Bu benim şahsi tercihimdir. Azınlık olan Kürt'ler çoğunluk olan Türk'lere ayrımcılık yapınca ses edilmiyor da Türk'ler Kürt'leri istemediği zaman mı ırkçılık sayılıyor? İntihar eden kişiye de saygı duyuyorum, onu reddeden kıza da.. Reddetmek de tercihtir, intihar da..

18.06.2019

Yok kardeşim, bu Liboşların halkların kardeşliği fantezilerini beslemek için evlenmek zorundasın. Türkler Kürtleri sindiriyor diye ağlıyorlar, fakat Kürtler Türkleri sindirmeye çalıştığında tık yok. Neden benim çocuğum kültürel kimlik bunalımları yaşasın? bu saftirikler Diyarbakır'ı, Hakkari'yi İstanbul falan sanıyor. Türkler ve Kürtler, genetik ve kültürel olarak iki ayrı halktır. Aralarındaki tek fark çoğunlukla aynı dinden olmalarıdır ki onların din anlayışı da farklıdır zaten. Türk Kürt kardeştir sözü, Ümmetçilerin özünde hiç umursamadığı Kürtlerden oy koparma çabasıdır. Biz kimseyle kardeş falan olmak zorunda değiliz. Tarih boyunca otoritemizi kimseyle paylaşmadık, paylaşmayız da.

18.06.2019

Bİr kızın kişisel tercihine ırkçılık diyen bunun üzerinden duyar kasmaya çalışan ağır maldır. Kızı öyle bir linç ediyorsunuz ve sosyal medyada aptalca bir toplumsal baskı oluşturuyorsunuz ki kız evlenmek istemediği birine bunu söylediği için sanki suçlu. Herkes reddedilmeyi öğrenecek. Kimse kimseyle evlenmek zorunda değil.

24.06.2019

Konu evlilik veya reddetmek degil yalniz

TÜM YORUMLARI OKU (253)