Kurgu Olduğuna İnanamayacağınız Kadar Gerçekçi 10 Film Sahnesi

Sinema dünyası gerçekliği yakalamak için çeşitli teknikler kullanır. Ancak bazı film sahneleri var ki gerçeklikle kurgu arasındaki çizgiyi tamamen siliyor ve bizlere “Bu kurgu olamaz” dedirtiyor. Hazırsanız sizi dumur edecek bu sahneleri beraber inceleyelim.

1. Çin Mahallesi (1987)

IMDb: 8.2

Roman Polanski’nin neo-noir klasiği Chinatown, özel dedektif Jake Gittes’in burnunun kesildiği unutulmaz bir sahne içeriyor. Hatta öyle ki bir çok kişi  Polanski’nin Nicholson’ı gerçekten yaraladığına inanıyor.

2. Para Avcısı (2013)

IMDb: 8.2

Filmin ilk dakikasında, ünlü borsacı Jordan Belfort’un  firması Stratton Oakmont’un koridorlarında, bir aslanın ofis çalışanları arasında sakin bir şekilde dolaştığını görüyoruz. Bazıları, bu sahnenin sadece ofis çalışanlarının sessizce rol aldığı ve bir eğitmenin daha sonra çekimlerden silinen bir aslanı ofisten geçirdiği şekilde çekildiğine inandı. Ancak bu sadece yarı yarıya doğru. Gerçekten de, bir eğitmen aslanı ofis alanından geçirdi ve daha sonra dijital olarak kaldırıldı, ancak sahnede görünen onlarca ofis çalışanı asla aslanla aynı odada bulunmadı. Bunun yerine oyuncuların olduğu kısım daha sonra çekildi sorunsuz bir şekilde sahneye eklendi.

3. Logan (2017)

IMDb: 8.1

Filmin başlarında, ana karakterimiz kötü adam Pierce ve onun ordusundan kaçmaya çalışıyor. Bu Charles Xavier’ı ve X-23’ü güvenliğe almak için bir araba kovalamacasına yol açıyor. Ancak sahnenin tehlikesi tamamen beklenmedik bir şekilde hafifliyor. Mangold, Jackman’ı yeşil bir ekran karşısında bir araba içinde çekmek yerine, sahneyi gerçekten bir dublör sürücü ile çekti ve sonra yüksek kaliteli bir dijital üstüne onun yüzünü ekledi.

4. Çılgın Max: Öfkeli Yollar (2015)

IMDb:8.1

Filmdeki bir sahnede, Valkyrie adlı bir karakterin üzerinden araba geçerken yere yattığı görülüyor. Bu sahne, aslında iki ayrı çekimin birleştirilmesiyle oluşturuldu: Gale’in yere yattığı ve arabanın yolun üzerinden geçtiği.

5. John Wick 3: Parabellum (2019)

IMDb: 7.4

John Wick filmlerinde, birçok aksiyon sahnesi gerçekten de usta dublörler tarafından gerçekleştirilmiş gibi görünse de, aslında CGI ile çok daha fazla sahne geliştirilmiştir. Örneğin, üçüncü filmdeki bir sahnede, John ve suikastçılar, içindeki silahları almak için çevrelerindeki cam vitrinleri kırıyor. Ancak bu camlar aslında dijital ve aktörler çekim sırasında camı kırıyormuş gibi yaptı.

6. Maymunlar Cehennemi: Savaş (2017)

IMDb: 7.4

Üçlemenin en sevilen karakterlerinden biri olan Orangutan Maurice gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar etkileyici bir detayla tasvir edildi. Wētā’nın bu illüzyonu o kadar inandırıcı duruyor ki, bazı sahnelerde aktris Karin Konoval’ın gerçek bir orangutan ile etkileşimde bulunduğuna düşünmemek elde değil.

7. Ölümsüz Aşk (1994) 7.4

IMDb: 7.4

Başrol oyuncusu Brandon Lee’nin sette bir kaza sonucu hayatını kaybetmesiyle gölgelenmiş bir yapım tarihine sahip. Lee, karakteri Eric Draven’in ölüm sahnesini çekerken yanlışlıkla ateşlenen bir sahne silahı tarafından öldürüldü. Ancak tabii ki filmde Draven’in ölümü, Lee’nin ölümünün gerçek görüntülerini içermiyor.

8. Teksas Katliamı (1974)

IMDb: 7.2

Kamyon şoförü, Leatherface’e bir anahtar atarak onu yere düşürüyor. Leatherface yere düştüğünde, testereyi bacağına düşürüyor ve testere bacağını kesmeye başlıyor. Birçok kişi Gunnar Hansen’ın gerçekten düştüğüne ve bacağını gerçekten kestiğine inandı ancak Hansen aslında  bacağının üzerine et ve kan torbası ile kaplanmış bir metal plaka giydi, böylece testereden bir zarar görmedi. Diğer yandan, Hansen testerenin metal plakayla temas etmesi nedeniyle bacağını yaktı. Bu yüzden attığı çığlıkların tamamen gerçek olduğunu söylemek yanlış olmaz.

9. Top Gun: Maverick (1986)

IMDb: 6.9

Tom Cruise, filmde birçok uçağı uçuruyor gibi görünüyor. Ancak, ABD Donanması, Cruise’a maliyeti parça başına yaklaşık 65 milyon dolar olan bir savaş gemisini uçurma izni vermedi. Yani, Cruise gerçek pilotun ön taraftan savaş uçağını uçurduğu özel tasarlanmış bir kokpitin arkasında oturmak zorunda kaldı. Ancak Maverick’i izlerken, çoğu kişi Cruise’un kendi uçuşlarını yapma iznini aldığını varsaydı.

10. Blair Cadısı (1999)

IMDb: 6.5

“The Blair Witch Project” filmi, izleyicileri gerçek olduğuna inandıran bir film oldu. Film, genç bir film yapımcısı ekibinin ormanda kaybolduktan sonra geride bıraktıkları görüntülerin gerçek olduğunu iddia ediyordu. Ancak bu, ustaca tasarlanmış bir kurgu eseriydi.

Türk Sinemasının En Komik Adamı Kemal Sunal'ın Askerlerle Konuşmasının Yasaklandığını Eşi Gül Sunal Anlattı
8 Kadının Hikayesini Konu Alan 'Kadınlara Mahsus' Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu!
Birce Akalay, Halide Edib Adıvar'ın Sultanahmet Mitingi Sahnesini Canlandırmasıyla Film Setine Damga Vurdu

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek